Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Європарламент розкритикував Україну за нереформовану судову систему та вплив олігархів

Європарламент розкритикував Україну за нереформовану судову систему та вплив олігархів

Комітет Європейського парламенту із закордонних справ розкритикував Україну за нереформовану судову систему та недостатню боротьбу з олігархією в країні.

Про це йдеться в ухваленому звіті про імплементацію Угоди про асоціацію України і ЄС, передає Громадське, інформує НСН.

Звіт затвердили 53 голосами «за». 7 членів комітету були «проти», а 8 «утрималися».

Євродепутати відзначили успіхи України у виконанні зобов’язань, які вона поклала на себе після підписання Угоди про асоціацію. У ЄС кажуть, що Україна просунулась в питаннях сільського господарства, енергетики, банківської справи, децентралізації, цифрової економіки, навколишнього середовища та виборчого права.

Водночас у комітеті розкритикували Україну через незавершені реформи, зокрема судову. Там наголошують, що без них може статися «відкат». Також депутати засудили спроби української влади чинити політичний тиск на незалежні економічні інститути і правоохоронні органи та висловили розчарування відсутністю прогресу в ліквідації олігархії в країні.

ЄС про українські суди

Нагадаємо, 3 листопада Євросоюз закликав українську владу відновити антикорупційні норми, скасовані Конституційним судом, бо боротьба з корупцією — умова для безвізового режиму та фінансової допомоги Києву. Тоді нагадали також і про необхідність судової реформи

Інвестори про українські суди

Незадоволені нереформованою судовою системою в Україні і міжнародні інвестори. Так, недовіра до судів посіла перше місце серед перешкод для ведення бізнесу, свідчить опитування. Серед основних причин також корупція та олігархія.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×