Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Неправильне харчування може спричинити порушення роботи мозку − дослідження

Неправильне харчування може спричинити порушення роботи мозку − дослідження

Як стало відомо НСН, австралійські вчені з’ясували, що надмірна любов до фастуфуду та солодощів може призвести до порушення функції гіппокампа (окремий відділ мозку, який виробляє нові нейрони), а надалі до ожиріння, діабету і навіть деменції. Про це пише Іnspired з посиланням на The Guardian.

У ході дослідження вчені провели експеримент, у якому взяли участь 110 струнких та здорових молодих людей віком від 20 до 23 років. До експерименту їхній раціон складався переважно лише з корисної їжі. Усіх учасників розділили на дві групи: перша харчувалася як зазвичай, а друга протягом семи днів вживала багато бельгійських вафель та фастфуд.

Також учасників просили оцінити, наскільки сильно вони хочуть з’їсти щось шкідливе, на вибір їм пропонували швидкі сніданки, наприклад, шоколадні пластівці.

Раніше ми писали: Як супермаркети змушують нас витрачати більше грошей: 10 трюків маркетологів

У результаті вчені з’ясували, що в учасників другої групи значно погіршилась пам’ять, вони ніби почали забувати, що недавно поїли, і їм хотілося перекусити знову. За словами дослідників, такі результати пов’язані з тми, що вживання фастфуду та іншої шкідливої їжі порушує контроль над апетитом та викликає збої в роботі гіппокама, який відповідає за формування емоцій.

«Після тижня «західної дієти» люди надають перевагу шкідливій їжі навіть тоді, коли ситі. Так складніше відмовлятися від фастфуду, навпаки, хочеться їсти більше і більше, а це призводить до ще більшого пошкодження гіппокама», — прокоментував професор психології з Університета Маккуорі Річард Стівенсон.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×