Купити квартиру в Дніпрі

16
16

Які напої допоможуть збадьоритися – ТОП-7

Які напої допоможуть збадьоритися ТОП 7

Своєрідним ритуалом для багатьох людей стала кава зранку. Але є алетрнативи цьому напою. Які напої допоможуть збадьоритися

Про це розповідає Healthline, передають Новини України – НСН.

Цикорій

Корінь цикорію, як і кавові зерна, можна обсмажити, перемолоти і заварити смачний гарячий напій. На смак він дуже схожий на каву, але цикорій не містить кофеїну.

Він також є джерелом інуліну – ця розчинна клітковина може сприяти травленню та підтримувати здоров’я кишківника, сприяючи росту корисних біфідобактерій та лактобактерій.

Крім того, інулін може стимулювати печінку виробляти більше жовчі, що може бути корисним для перетравлення жирів.

Проте корінь цикорію протипоказаний при вагітності або грудному вигодовуванні.

Матча

Матча – це різновид зеленого чаю. Його виготовляють шляхом пропарювання, сушіння та подрібнення листя чайного куща на дрібний порошок. Матча має свіжий смак, який дехто описує як земляний.

Залежно від способу приготування, матча може містити більше або менше кофеїну, ніж кава. Завдяки такому методу обробки листя, концентрація антиоксидантів в одній порції вища, ніж в звичайному чаї.

Дослідження показують, що регулярне споживання зеленого чаю може знизити ризик високого кров’яного тиску, а також зменшити ризик розвитку діабету 2 типу.

Вода з лимонним соком

Вода з соком лимона – ще один спосіб розпочати день. Вона не містить калорій і кофеїну та забезпечує достатню дозу вітаміну С. Як антиоксидант, вітамін С відіграє важливу роль у імунній системі людини та захищає шкіру від пошкодження.

Вітамін С необхідний для утворення колагену – білка, який забезпечує основну структуру вашої шкіри, сухожиль і зв’язок.

Які напої допоможуть збадьоритися – ТОП-7

Які напої допоможуть збадьоритися ТОП 7

Чай ройбуш

Ройбуш або червоний чай – це напій без кофеїну, який походить з Південної Африки. Ройбуш має низький вміст антиоксидантів танінів, які можуть бути корисними, але також перешкоджають засвоєнню заліза.

Але попри низький вміст таніну, ройбуш містить значну кількість інших антиоксидантів.

Цей напій заварюється довше, ніж більшість чаїв, але надмірне заварювання не призводить до появи гіркого смаку. Натомість ройбуш має злегка солодкуватий, фруктовий аромат.

Масала

Масала – це чорний чай зі спеціями, з міцним смаком і помірною кількістю кофеїну. Дослідження показують, що чорний чай може знизити ризик серцевих захворювань.

За результатами досліджень відомо, що чорний чай також може покращувати розумову активність і має потужні антиоксидантні властивості.

Окрім потенційної користі для здоров’я, чай має сильний смак і заспокійливий запах.

Вода з яблучним оцтом

Яблучний оцет виготовляється шляхом бродіння подрібнених яблук за допомогою дріжджів і бактерій. В результаті цього процесу утворюється сполука під назвою оцтова кислота, яка, згідно з деякими дослідженнями, може позитивно впливати на чутливість до інсуліну та рівень цукру в крові.

Базовий напій з яблучним оцтом складається з 1-2 столових ложок сирого або нефільтрованого яблучного оцту, 1 склянки (237 мл) холодної води і, за бажанням, 1-2 столових ложок меду або іншого підсолоджувача.

Водночас не можна пити концентрований яблучний оцет, адже він містить 4-6% оцтової кислоти.

Комбуча

Комбуча виготовляється шляхом ферментації чорного чаю за допомогою бактерій, дріжджів і цукру. Після ферментації чайний гриб містить пробіотики, оцтову кислоту та антиоксиданти – всі вони можуть мати користь для здоров’я. Наприклад, зміцнювати імунну систему, покращувати рівень холестерину і стабілізувати рівень глюкози в крові у людей з діабетом.

Проте, комбуча має також потенційні ризики, пов’язані з впливом її кислотності на травлення, тож людям з хронічними захворюваннями кишківника та травної системи слід уникати вживання напою з комбучі.

Ще новини України: Чому це дуже добре, що в Каховське водосховище прибула вода, – пояснив еколог

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×