Купити квартиру в Дніпрі

Пропагували «руський мір» і втекли за кордон: треба позбавити мандатів депутатів ОПЗЖ – петиція

Пропагували «руський мір» і втекли за кордон: треба позбавити мандатів депутатів ОПЗЖ - петиція

Зеленського просять позбавити мандатів депутатів ОПЗЖ. Відповідна петиція з’явилася на сайті президента України, передає НСН.

Петиція оприлюднена 16 листопада. Її автором є Гончаренко Олексій Олексійович.

Автор просить Президента України звернутися до Верховної Ради з проханням розглянути постанову щодо позбавлення мандатів всіх депутатів від “Опозиційної платформи – За життя” у Верховній Раді.

Чому необхідно позбавити мандатів депутатів ОПЗЖ

Зазначається, що представники ОПЗЖ ще до початку повномасштабного вторгнення активно пропагували “рускій мір”, неодноразово відвідували москву і зустрічалися з представниками російської влади.

Після наступу росії представники ОПЗЖ або втекли за кордон, або ніяк не проявляли себе у допомозі Україні. Навпаки – серед них – головні колаборанти та зрадники. Серед найпомітніших фігур – кум путіна Віктор Медведчук, його друг Тарас Козак та Ілля Кива.

Частина депутатів втекли за кордон. Як мінімум 9 народних обранців від ОПЗЖ не відвідали жодного засідання у Верховній Раді з початку повномасштабного вторгнення. Це Олег Волошин,. Юрій Солод, Тарас Козак, Наталія Королевська, Ренат Кузьмін, Вадим Столар, Федір Христенко, Андрій Деркач, Віктор Медведчук. Останній у Раді вже ніколи не зʼявиться, – пише автор петиції.

24 серпня 2022 року я подав у Раду постанову щодо позбавлення мандату всіх депутатів з ОПЗЖ. Необхідно терміново виносити її на голосування та позбавляти зрадників мандатів. Тому ми разом з громадськістю просимо Президента звернутися до Верховної Ради щодо негайного розгляду постанови. Зрадників не повинно бути в українському парламенті, – констатує Гончаренко.

Як підписати петицію

Станом на момент публікації цієї новини петиція набрала 4260 голосів. Для її розгляду президентом необхідно 25 000 голосів. До кінця збору залишилося 92 дні.

Підписати петицію можна ТУТ

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×