Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Зеленський пообіцяв мільйон доларів винахіднику вакцини від коронавірусу

Зеленський пообіцяв мільйон доларів винахіднику вакцини від коронавірусу

Володимир Зеленський пообіцяв мільйон доларів тому, хто винайде вакцину від коронавірусу. Про це НСН повідомляє з посиланням на інтерв’ю головного санітарного лікаря України Віктора Ляшко виданню Лівий берег.

Президент Володимир Зеленський пообіцяв, що один із фондів виплатить 1 млн дол. людям, які винайдуть вакцину від коронавірусу. Листи про винагороду вже відправили українським науковцям. Про це 12 квітня заявив головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко в інтерв’ю LB.ua.

Я вам відкрию секрет. Президент попросив мене, щоб я написав листи на наших академіків і пообіцяв, що якщо хтось винайде вакцину або ліки, то отримає, не знаю з якого фонду, мінімум 1 млн дол., — зазначив він.

Також Ляшко запевнив, що вже в усіх областях можуть робити ПЛР тести. Крім того, Україна закупила 12 апаратів для ПЛР-діагностики, щоб розширити потужності лабораторій в регіонах. Також Міністерство охорони здоров’я залучає приватні лабораторії і лабораторії медичних університетів для тестування. Подібні апарати вилучатимуть з ветеринарних лабораторій.

Головний санлікар додав, що українські медики одними з перших у світі будуть підключати картриджі для апаратів GeneXpert — ПЛР-систем, які зараз використовуються для діагностики туберкульозу. На цій апаратурі теж спробують виявляти COVID-19.

За словами Ляшка, вітчизняні тест системи закуповуються невеликими партіями вітчизняними лабораторіями. Тим часом МОЗ централізовано забезпечує поставки китайських і корейських реактивів.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×