Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Оприлюднено три експертизи щодо зросту Антоненка по справі Шеремета

Оприлюднено три експертизи щодо зросту Антоненка по справі Шеремета

Оприлюднено  матеріали трьох експертиз зросту людей, зафіксованих камерами в ніч на 20.06.2016, коли проводилася закладка вибухівки під автівку журналіста Павла Шеремета. Про це НСН повідомляє з посиланням на Depo.ua.

Зазначається, що в судовому засіданні 20.02.2020 прокурор Сергій Зузак надав на вимогу судді Печерського районного суду три висновки фототехнічних експертиз, якими встановлювався зріст чоловіка і жінки, зафіксованих камерами зовнішнього відеоспостереження по вул. Липинського, 5 приблизно о 2:40 20.07.2016 безпосередньо після закладання вибухового пристрою під автомобіль Павла Шеремета.

Оприлюднено три експертизи щодо зросту Антоненка по справі Шеремета

Оприлюднено три експертизи щодо зросту Антоненка по справі Шеремета

Перший висновок від 25.08.2016 №9-2/56Ф виконаний завідувачем сектору фототехнічних, портретних досліджень Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України (ДНДЕКЦ) Терешкевичем Андрієм Івановичем. Він встановив, що зріст особи №1 (особа з кепкою на голові) відповідає відмітці 170 см на нівелірній лінійці. У встановленому зрості особи можливе відхилення +\- 3% від 170 см у зв язку нечіткістю зображення, знаходженням особи в постійному русі, можливою відмінністю в осанці фігури, наявністю кепки на голові та з невідомою товщиною підошви взуття, що знаходиться на особі. Зріст особи №2 (особа з предметом в руках) відповідає відмітці 165 см  нівелірній лінійці з відхиленням +\- 3%.

Другий висновок від 01.09.2016 № 214/ікт зроблено головним судовим експертом сектору мистецтвознавчих та психологічних видів досліджень відділу досліджень у сфері інформаційних технологій ДНДЕКЦ Переїденком Андрієм Олександровичем. Ним було встановлено, що зріст особи у кепці з наданих на експертизу відео файлів відповідає 172 см ± 5,16 см. Зріст особи в капюшоні з наданих на експертизу відео файлів відповідає 166,5 см ± 4,98 см.

Третій висновок замовлений стороною обвинувачення 13.01.2020 в КНДІСЕ одразу після заяви сторони захисту про необхідність витребування і дослідження результатів першої експертизи. Така заява вперше пролунала в судовій залі 10.01.2020 під час розгляду апеляційної скарги захисника Галенченка В.М. на попереднє ув’язнення пана Антоненка. Висновок №2542/20-35 зроблений 14.02.2020 Дем’яненком Русланом Миколайовичем, судовим експертом відділу фоноскопічних, комп’ютерно-технічних та телекомунікаційних досліджень лабораторії криміналістичних видів досліджень КНДІСЕ і зводиться до того, що встановити зріст осіб, що зафіксовані у наданих на дослідження відеозаписах, з достатньою точністю та врахувати та/або оцінити точність вимірювань, на думку експерта, неможливо.

Наголошується, що будь-якому об’єктивному неупередженому спостерігачу зрозуміло, що третій висновок є явним проявом особливої лояльності до слідства з боку експерта з ознаками спотворення результату. Він також фактично дискредитує експертну роботу поліцейської експертної установи і роботу поліції в цілому. Але головне, що перші висновки він, вочевидь, не спростовує.

З усіма трьома висновками можна ознайомитися ТУТ.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×