148
148

Фінансування програми «Прихисток» продовжено – що про це відомо

Фінансування програми «Прихисток» продовжено – що про це відомо

Фінансування програми «Прихисток» продовжено. Розповідаємо, що про це відомо, що це рзначає для ВПО та українців, які поселили їх у себе, і звідки гроші.

Фінансування програми «Прихисток» продовжено до кінця року

Фінансування програми «Прихисток» продовжено – що про це відомо

Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН) виділяє додаткові 265 мільйонів гривень на фінансування програми «Прихисток». Про це йдеться на сайті Офісу Президента.

Збільшення бюджету «Прихистку» стало можливим завдяки спільним зусиллям Офісу Президента, УВКБ ООН, Мінреінтеграції, МЗС і Мінвідновлення. Це дасть змогу продовжити реалізацію програми до кінця 2024 року.

Отже, завдяки проєкту «Прихисток» у власників житла, які безкоштовно розмістили в себе ВПО, знову є можливість компенсувати оплату комунальних послуг.

Зауважимо, що з січня поточного року УВКБ ООН є фінансовим донором урядової програми «Прихисток» згідно з підписаною із Мінреінтеграції угодою. Раніше у цьому році для підтримки зазначеного проєкту міжнародні донори надали понад 615 мільйонів гривень.

Загалом з початку повномасштабного вторгнення програмою «Прихисток» скористалися майже 1,2 мільйона внутрішньо переміщених осіб. Нині у програмі беруть участь близько 65 тисяч домогосподарств, які розмістили в себе понад 160 тисяч переселенців.

Чи продовжать реалізацію програми «Прихисток» у наступному році, наразі невідомо.

Можливо, вам також буде цікаво: Гроші на дрова отримають більше українців: ВКБ ООН виділило додаткове фінансування

Зверніть увагу! Існує мобільний додаток “деДопомога“.

“деДопомога” – це новинний додаток, який дозволяє користувачам отримувати актуальну інформацію про допомогу від благодійників та держави.

  • Грошові виплати;
  • Продуктові набори;
  • Одяг від благодійників;
  • предмети побуту від фондів;
  • тощо.

Встановивши додаток, ви щодня отримуватимете свіжі дані про це.
Додаток має інтуїтивний і зручний інтерфейс, що дозволяє користувачам швидко знайти та прочитати новини про допомогу. Кожна новина має короткий опис, а також можливість переглянути повну версію статті з сайту прямо у додатку.

Завантажити додаток можна за цим посиланням: Де допомога – гроші, їжа, одяг

Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу