214
214

Пенсія для ФОП – від чого залежить її розмір та які є умови для нарахування

Пенсія для ФОП - від чого залежить її розмір та які є умови для нарахування

В Україні нараховується пенсія для ФОП за умови набуття необхідного страхового стажу. Як оформити пенсійні виплати і від чого залежить їх розмір.

Вихід на пенсію за віком в Україні починається в 60 років, але є також можливість оформити виплати в 63 або 65 років за умови набуття норми страхового стажу. ФОПи також мають право на пенсію, але сума виплати залежить від них самих.

Про це розповідають “Новини України – НСН”.

Аби вийти на пенсію 60 років у 2024 році особі потрібно мати не менше 31 року стажу. Вже з наступного року вимога виросте до 32 років.

Якщо під час своєї підприємницької діяльності особа не сплачувала Єдиний соціальний внесок, то, відповідно, страховий стаж не ріс.

Пенсія для ФОП – від чого залежить її розмір та які є умови для нарахування

Пенсія для ФОП - від чого залежить її розмір та які є умови для нарахування

Наголошується, що, в основному, підприємці сплачують мінімальний страховий внесок. Це несе негативні наслідки на коефіцієнт заробітної плати й, відповідно, на загальний розмір пенсії.

Тому ФОПам, які сплачують мінімальні внески, призначають пенсію, яка може бути близька до найнижчої, на яку, своєю чергою, вплине недостатня кількість стажу та невеликий офіційний дохід.

Зверніть увагу! Існує мобільний додаток “деДопомога“.

“деДопомога” – це новинний додаток, який дозволяє користувачам отримувати актуальну інформацію про допомогу від благодійників та держави.

  • Грошові виплати;
  • Продуктові набори;
  • Одяг від благодійників;
  • предмети побуту від фондів;
  • тощо.

Встановивши додаток, ви щодня отримуватимете свіжі дані про це.
Додаток має інтуїтивний і зручний інтерфейс, що дозволяє користувачам швидко знайти та прочитати новини про допомогу. Кожна новина має короткий опис, а також можливість переглянути повну версію статті з сайту прямо у додатку.

Завантажити додаток можна за цим посиланням: Де допомога – гроші, їжа, одяг

Джерело: НаПенсії.

Ще новини України: Достроковий вихід на пенсію багатодітних мам – за яких умов це можливо

Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу