57
57

Екстрена допомога постраждалим від війни у трьох областях: хто може отримати 33 000 грн

Екстрена допомога постраждалим від війни у трьох областях: хто може отримати 33 000 грн

Допомога постраждалим від війни у трьох областях надається Естонською радою у справах біженців. В рамках програми, яка реалізується зараз, громадяни можуть отримати до 33 000 гривень. Термін подачі заявок спливає вже 30 квітня. Розповідаємо усі деталі.

Естонська рада у справах біженців розпочала реалізацію «Програми екстреної підтримки засобів до існування», спрямовану на налагодження стабільних доходів домогосподарств у сільській місцевості Кіровоградської, Полтавської та Черкаської областей. Понад 400 домогосподарств отримають гранти у розмірі до 33 000 гривень для створення нових або розвитку існуючих джерел доходів та підтримку у досягненні прожиткового мінімуму.

Графік реалізації програми

  • Перший етап подачі заявок закінчується о 23:59, 30 квітня 2024 року
  • Оцінка заявок триватиме до 1 місяця після подачі заявки
  • Підписання грантової угоди займе до 1 тижня після проходження відбору заявки
  • Видача грантів відбудеться у термін до 1 тижня після підписання грантової угоди

Мета програми: надання доступу до засобів для існування вразливим домогосподарствам, що постраждали внаслідок збройного конфлікту, створення нових джерел доходу та підтримка людей у досягненні прожиткового мінімуму.

Екстрена допомога постраждалим від війни у трьох областях: хто може подати заявку

Екстрена допомога постраждалим від війни у трьох областях: хто може подати заявку

Екстрена грантова підтримка надається для запуску або відновлення наступних видів господарської діяльності:

  • Тваринництво – виробництво яєць або будь-яких видів м’яса
  • виробництво молочної продукції
  • городництво – вирощування овочів та ягід в теплицях та/на городі, тощо
  • бджолярство – розведення та отримання продуктів бджолярства
  • інші види сільського господарства

Гранти можуть бути використані для придбання комбінацій товарів і послуг, за умови, що очікувана діяльність збільшить виробництво продуктів харчування та / або отримання прибутку. Заявки, які пропонують лише покращені умови здійснення діяльності, або ті, що вимагають лише покриття витрат на навчання, не підтримуються в рамках цієї програми.

Подати заявку на участь у програмі можуть домогосподарства що проживають у сільській місцевості:

  • Черкаській області, Черкаському районі, Смілянській громаді
  • Кіровоградській області, Кропивницькому районі, Новогородівській громаді
  • Полтавській області, Полтавському районі, Кременчуцькій та Миргородській громадах.

При цьому вони є такими, що втратили засоби для забезпечення своїх сімей через війну. Рішення про попереднє схвалення приймається на основі інформації, наданої головним заявником, який представляє домогосподарство, шляхом подання заявки на онлайн платформі «Естонської ради у справах біженців».

У випадку ухвалення позитивного рішення максимальна сума грошової допомоги на провадження господарської діяльності становитиме до 33 000 гривень на домогосподарство  в залежності від виду діяльності. Сума грошової допомоги буде перерахована на вказаний вами банківський рахунок.

Як отримати допомогу

Після заповнення форми фахівці переглянуть надану інформацію та за необхідності поінформують про необхідність надання додаткової інформації на електронну пошту, зазначену в онлайн-формі. Після фінального підтвердження з заявником зв’яжеться наш фахівець для підписання Грантової угоди, після чого платіж буде здійснено на банківський рахунок.

Бла

годійники зазначають, що у майбутньому, перелік вимог до отримувачів допомоги або цільових регіонів може бути змінений, а перелік категорій може бути розширений.

 

У разі виникнення проблем з доступом до заявки, будь ласка, зв’яжіться з нами за номером +38 073 508 08 39 з понеділка до п’ятниці з 10:00 до 12:00 або через електронну пошту livelihoods@pagulasabi.ee

Читайте також: Грошова допомога від ООН у 4 областях: як отримати 10800 грн

Ще новини України: Серед українських біженців побільшало чоловіків і поменшало бажаючих повертатися

Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×