511
511

500 тисяч домогосподарств в Україні отримають додаткову грошову виплату – постанова Уряду

500 тисяч домогосподарств в Україні отримають додаткову грошову виплату – постанова Уряду

500 тисяч домогосподарств в Україні отримають додаткову грошову виплату. Таку постанову ухвалили в Уряді 15 жовтня 2024 року. Розповідаємо, хто може розраховувати на таку допомогу.

Інформацію надали у Мінсоцполітики.

Що відомо про допомогу

З настанням холодів витрати українців на оплату житлово-комунальних послуг зростають, для багатьох принциповим стає питання оплати опалення, – кажуть у Мінсоцполітики

Зазначається, що минулоріч для  родин, які обігрівають своє житло дровами чи вугіллям, було забезпечено додаткову грошову підтримку, завдяки спільному проєкту Уряду України і міжнародних партнерів. У межах проєкту, який реалізували у Мінсоцполітики, розмір фінансової підтримки для українців, які користуються вугіллям або дровами, зріс у декілька разів , а кошти на придбання твердого побутового палива взимку отримали близько 460 тис. домогосподарств  на загальну суму 3,3 млрд грн.

Цьогоріч за підтримки Агентства ООН у справах біженців (УВКБ ООН), у Мінсоцполітики  ініціювали продовження надання додаткової підтримки населенню. Адже така допомога дозволяє покрити більшу частину видатків домогосподарств на придбання твердого палива.

15 жовтня Уряд ухвалив відповідну постанову. Ії реалізація дасть можливість близько  500 тис. домогосподарств з числа отримувачів пільг та житлових субсидій  отримати виплату у збільшеному в кілька разів розмірі. Розмір розраховується індивідуально, залежно від рівня доходів домогосподарства, і максимально може сягнути до 21 тис.грн.

Чим менші доходи родини, тим більшу частину витрат на паливо, в межах нормативу, оплатить держава та міжнародні партнери.

“Ми всі готуємося до зими, обʼєднуючи зусилля держави та міжнародних партнерів. Постанова, яку ми ухвалили, дозволяє збільшити обсяг коштів, що відшкодовуються малозабезпеченим громадянам, аби вони могли закупити дрова на зиму та безпечно пройти опалювальний період. Дякую УВКБ ООН за співпрацю, адже вже другий рік поспіль організація допомагає Уряду зробити соціальну підтримку громадян більш потужною та ефективною”, – зазначила Міністр соціальної політики Оксана Жолнович.

500 тисяч домогосподарств в Україні отримають додаткову грошову виплату – постанова Уряду

“УВКБ ООН радо продовжує нашу плідну співпрацю з Міністерством соціальної політики та Пенсійним фондом цієї зими, спрямовану на досягнення спільної мети – підтримки найбільш вразливих малозабезпечених домогосподарств по всій Україні, щоб вони могли залишатися в безпеці та теплі у своїх оселях під час найхолодніших місяців року. Ми знаємо, що український народ неймовірно стійкий і рішуче налаштований залишатися у своїх домівках та громадах, навіть попри постійні російські атаки, і для УВКБ ООН є пріоритетом допомогти йому в цьому. Наше моніторингове дослідження щодо внеску УВКБ ООН у цю програму минулого року показало дуже позитивні результати: фінансова допомога дійсно допомогла вразливим домогосподарствам сплатити за тверде паливо та комунальні послуги. Ми також надзвичайно вдячні нашим донорам за фінансування, яке вони надають для зимової допомоги, зокрема для цієї важливої програми”,- сказала Кароліна Ліндхольм Біллінг, Представниця УВКБ ООН в Україні

Хто отримає додаткову грошову виплату

Виплата спрямована на те, щоб підтримати українців з вразливих категорій, які найбільше потребують такої підтримки. Тому додаткова виплата надаватиметься громадянам, які отримують житлові субсидії та пільги на придбання твердого палива в зимовий період.

Проект діятиме протягом кількох місяців.

Орієнтовно українці зможуть отримати виплати до кінця грудня 2024 р.

Куди звернутися за допомогою

Якщо ви вже отримуєте субсидію або пільгу на придбання твердого пічного палива, то спеціально звертатися нікуди НЕ потрібно. Усю необхідну інформацію для зарахування коштів на картковий рахунок отримувача Пенсійний фонд вже має.

Якщо пільга або субсидія ще не призначена, але Ви потребуєте підтримки держави – необхідно звернутися за нею до ПФУ у загальноприйнятому порядку і подати відповідну заяву.

Нагадуємо, що звернутися до Пенсійного фонду можна кількома способами, онлайн чи офлайн.

Можливо, вам також буде цікаво: Грошова допомога для родин з дітьми на прифронтових територіях: дві програми від ЮНІСЕФ

Зверніть увагу! Існує мобільний додаток “деДопомога“.

“деДопомога” – це новинний додаток, який дозволяє користувачам отримувати актуальну інформацію про допомогу від благодійників та держави.

  • Грошові виплати;
  • Продуктові набори;
  • Одяг від благодійників;
  • предмети побуту від фондів;
  • тощо.

Встановивши додаток, ви щодня отримуватимете свіжі дані про це.
Додаток має інтуїтивний і зручний інтерфейс, що дозволяє користувачам швидко знайти та прочитати новини про допомогу. Кожна новина має короткий опис, а також можливість переглянути повну версію статті з сайту прямо у додатку.

Завантажити додаток можна за цим посиланням: Де допомога – гроші, їжа, одяг

Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу