Купити квартиру в Дніпрі

161
161

Чи такий корисний мед, як ми про нього думаємо?

Чи такий корисний мед, як ми про нього думаємо?

З дитинства нас привчили, що мед дуже корисний для здоров’я, тому обов’язково має бути у нашому раціоні. А людям, які сидять на дієті, він ще й може замінити цукор і цим допомогти схуднути.

Але чи насправді мед такий корисний, як ми звикли про нього думати?

Про це розповів тренер Юрій Попко на своїй сторінці в Instagram, передає НСН.

Чи корисний насправді мед

“Не дай бог сказати підписникам, що мед не корисний, як одразу шквал негативу в мій бік. Але спробуймо розібратись у цьому питанні – чи корисний він та чи можна ним замінити цукор”, говорить експерт.

За словами Попка, мед найбільше нахвалюють люди, які дотичні якимось чином до цього бджолиного продукту. А саме – працівники пасіки, які на цьому заробляють.

“Але мед не є панацеєю і не є корисним продуктом, і тим паче – заміною цукру. Більше того, він навіть небезпечний, якщо зловживати ним”, заявляє тренер.

При цьому експерт наголошує, що не варто плутати мед з продуктами бджільництва, так як їх вибір досить великий, наприклад: прополіс, маточне молочко, пилок і т.д. Деякі з цих продуктів є дієвими і лікувальними.

Чи можна медом замінити цукор

“Мед не є продуктом, який варто їсти щодня. Він містить багато цукру. Повірте, і без меду в більшості з вас добова норма цукру буде перевищувати вдвічі-втричі, ви просто це не відстежуєте”, наголошує тренер.

Основа меду – глюкоза і фруктоза. Але наш організм по-різному реагує на ці компоненти. Якщо глюкоза потребує інсуліну, щоб потрапити в печінку та м’язи, то фруктоза обходиться без цього.

Чи такий корисний мед, як ми про нього думаємо?

Глюкозу можуть засвоювати різні клітин організму, а фруктозу може засвоювати лише печінка. Фруктоза в надмірній кількості шкідлива для цього органу, а саме – призводить до його ожиріння.

“Тому мед не є заміною цукру. І взагалі, забудьте про цукор. У вашому раціоні його з головою надходить з продуктів навіть, якщо ви не солодите чай і каву”, наголошує Попко.

Разом із цим тренер додає, що у меді дійсно є вітаміни та мінерали.

“Але мова йде про велику кількість найменувань і мізерні кількості їх вмісту, які і близько не задовольняють добової норми організму. Хіба будете їсти мед глечиками щодня”, пояснює Попко.

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений Попко Юрій Юрійович (@trainer_vip)

Чи стає мед отруйним, якщо додати його у гарячий чай

В якій ковбасі мінімум добавок – який продукт найбільш безпечний

В Україні виявили фальсифікат вершкового масла – як воно виглядає

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×