Купити квартиру в Дніпрі

52
52

Які сорти хліба можуть зашкодити здоров’ю

какие сорта хлеба не стоит употреблять в пищу

Мало хто повністю виключив хліб із раціону, та й навряд чи це потрібно. Головний продукт нашого столу навчилися готувати за безліччю рецептів – на будь-який смак. Однак деякі сорти хліба завдадуть організму шкоду, а не користь

Експерти з харчування проаналізували склад різних хлібобулочних виробів. І виявили які сорти хліба не варто вживати. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті TODAY.UA.

В ультраобробленому, рафінованому хлібі із пшеничного борошна багато простих вуглеводів та мало клітковини. У ньому часто містяться консерванти, рослинні олії та цукор.

Які сорти хліба можуть зашкодити здоров’ю

Друге місце антирейтингу віддано солодкому хлібові з корицею. Дієтологи назвали його шкідливим через велику кількість цукру у складі.

Цільнозерновий хліб випікають із подрібнених зерен. У нього потрапить їхня оболонка, в якій багато корисних речовин – вітаміни Е, В, а також клітковина. Проте фахівці нагадали, що такий хліб занадто грубий – його треба з обережністю вживати людям із проблемами ШКТ.

Найкращим хлібом названий житній, який містить утричі більше клітковини, ніж пшеничний. Він низькокалорійний, краще засвоюється організмом та прискорює обмін речовин.

5 продуктів, які категорично не можна розігрівати – можуть зашкодити здоров’ю

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×