Купити квартиру в Дніпрі

433
433

Які прилади потрібно вимикати на ніч, щоб заощадити електроенергію

Які прилади потрібно вимикати на ніч, щоб заощадити електроенергію

Усі люди скаржаться на свої рахунки за електроенергію, які з часом продовжують зростати. Але більшість не знає, що ціну у платіжках можна зменшити, якщо вимикати на ніч деякі прилади

Зазвичай в різних сферах ціни постійно істотно зростають. Тому варто знати, як правильно заощадити.

Як відомо, деякі пристрої споживають набагато більше енергії, ніж інші. Експерти назвали пристрої, які потрібно відключати вночі, щоб зменшити платіжки за електроенергію. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті РБК-Україна.

Які прилади краще вимикати на ніч

Телевізор

За словами фахівців, більшість людей залишають свої пристрої без потреби ввімкненими вночі. Якщо людина хоче заощадити електроенергію, то варто завжди від’єднувати плазмовий телевізор від мережі перед сном. На думку експертів, саме цей пристрій споживає найбільше енергії вдома.

Потрібно пам’ятати, навіть якщо телевізор вимкнений, він продовжує споживати електроенергію.

Комп’ютер

Ще один пристрій, за яким слід уважно стежити – настільний комп’ютер. Експерти зазначають, щоб зменшити рахунок, по можливості варто поміняти його на ноутбук. Щодо настільного комп’ютера, то щодня потрібно виймати кабель, як і зарядку мобільного телефону, щоб зменшити рахунок.

Які прилади потрібно вимикати на ніч, щоб заощадити електроенергію

Морозильна камера

Енерговитрати морозильної камери просто божевільні, особливо коли вона працює 24 години на добу. Щоб уникнути можливого надмірного споживання, а також якщо він містить дуже мало продуктів, краще частіше відключати його від мережі та зберігати їжу в морозильній камері холодильника.

Кондиціонер

Фахівці кажуть, що 6% споживаної енергії в середньому витрачається на охолодження будинку.

Які прилади потрібно вимикати на ніч, щоб заощадити електроенергію

Електричний водонагрівач

Для миття посуду, прання чи багаторазового прийняття душу водонагрівач необхідний. Однак, на відміну від холодильника чи кондиціонера влітку, ваш водонагрівач не повинен працювати постійно.

Обігрівач

Обігрівач – чудовий спосіб обігріти певну зону або кімнату у домі. Але, незважаючи ні на що, вони також є великими споживачами енергії. Експерти кажуть, що з кожною годиною використання та у порівнянні з холодильником вони можуть збільшити рахунок до 50%.

Посудомийна машина

Залежно від використання, типу та розміру середня посудомийна машина виробляє понад 1000 Вт енергії на годину. Також для її роботи необхідний водонагрівач, що значно збільшує рахунок за електроенергію. Краще час від часу чергувати з ручним миттям, щоб заощадити гроші.

Названо побутові прилади, які споживають електроенергію після відключення

Як світломаскування може врятувати дім: чому важливо вимикати світло

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×