Купити квартиру в Дніпрі

16
16

Як у разі постійного відключення світла не залишитися голодним – поради ДСНС

як не залишитися голодним у разі відключення світла

Українці живуть в умовах постійного відключення світла. У ДСНС порадили, як у разі блекауту уникнути труднощів з приготуванням їжі

Постійні російські удари по об’єктах енергетичної інфраструктури змусили українців жити в умовах постійного відключення світла. Однак для багатьох електрика це не лише освітлення в будинку, а і єдиний спосіб приготувати їжу.

У Держслужбі з надзвичайних ситуацій дали рекомендації про те, як у разі блекауту не залишатися голодними. Про це розповідає НСН

Якими продуктами запастися на випадок блекауту

Як у разі постійного відключення світла не залишитися голодним – поради ДСНС

Зокрема, рекомендується на випадок несподіваної ситуації запастися продуктами, які не треба готувати. Для цих цілей підійдуть консерви, паштети, солодощі, мед та інші речі.

Варто також зробити запас води на випадок перебоїв.

Якщо ж хочеться теплої їжі, то можна купити туристичну плитку або газовий пальник. Однак у ДСНС закликають звернути свою увагу на те, що:

  • пристрої повинні бути сертифікованими та придбаними в авторизованих місцях;
  • необхідно чітко дотримуватись інструкції користувача, а також стежити за технікою безпеки (не залишати без нагляду, забезпечити вентиляцію, використовувати спеціальний посуд тощо).

Для мешканців приватних будинків вибір варіантів дещо ширший, тут уже можна використовувати вогнища, мангали чи пічки, але й у цьому випадку слід стежити за правилами безпеки.

Щодо газових балонів, то їх використання допускається лише у приватних будинках нижче двох поверхів. А от у багатоповерхівках їх розміщувати заборонено.

Як у разі постійного відключення світла не залишитися голодним – поради ДСНС

Джерело

Від чого може вибухнути газовий балон — правила користування

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×