Купити квартиру в Дніпрі

2767
2767

5 круп, які можна не варити перед вживанням

5 круп, які можна не варити перед вживанням

Щоб зварити кашу, не обов’язково мати газову чи електричну плиту. Є 5 круп, які достатньо перед вживанням залити водою

У військових умовах, коли багато будинків і квартир залишилися без газу та світла, потрібно знати, як себе прогодувати. Якщо у вас в запасі є гречка, ячка, кускус та геркулес, то від голоду ви точно не помрете.

Про 5 круп, які можна не варити НСН дізнався з повідомлення на сайті TODAY.UA.

Гречка

Гречку перед вживанням зовсім не обов’язково варити. Її можна просто залити водою кімнатної температури у пропорції 1:2. Простоявши у воді 5-8 годин, гречка набухне, і за смаком стане такою ж, як і варена. Посоліть на смак кашу, і можете сміливо її вживати.

Кускус

Кускус не потрібно варити. Цю крупу достатньо залити окропом і залишити під кришкою настоятися на 15 хвилин. Готову кашу можна змішувати з будь-якими овочами, консервами, тощо. Кускус багатий на вітамін В5, який зміцнює імунітет і бореться з хронічною втомою, депресією і навіть безсонням.

5 круп, які можна не варити перед вживанням

Ячна крупа

Ячна каша складається з подрібненого ячменю. Її, як і гречку, достатньо залити окропом у пропорції 1:2 та дати настоятися не менше 2 годин. Чим більше за розміром зерна ячки, тим довше вона запарюватиметься.

Перловка

Перлову кашу також можна готувати без варіння. Залийте кашу теплою або гарячою водою у співвідношенні 1:3 та залиште на 24 години доходити. Перловка містить вітаміни групи В, А, D, Е, Н і РР, а також клітковину, яка зменшує почуття голоду і продовжує почуття ситості.

Геркулес

Геркулес, чи вівсянку, мало хто варив до війни. Цю кашу достатньо залити окропом, і вже за 15-20 хвилин вона готова до вживання. Овсянка – одна з найкорисніших круп. На фоні нестачі вітамінів, її бажано їсти якнайчастіше.

Секрети приготування розсипчастого рису – як отримати ідеальну страву

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×