Купити квартиру в Дніпрі

57
57

10 страв, які категорично заборонено вживати на сніданок

10 страв, які не можна вживати на сніданок

Сніданок вважається найважливішим прийомом їжі, а отже він має бути збалансованим та корисним. Варіацій сніданку існує багато, але є 10 страв, які не можна назвати здоровими

Про 10 страв, які категорично заборонено вживати під час першого прийому їжі докладніше розповіла сертифікована нутриціологіня Анастасія Голобородько. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті «Дивогляд»

Насамперед фахівець із харчування наголошує, що сніданок має стати обов’язковим ранковим правилом, якого необхідно суворо дотримуватися.

Ваша ранкова тарілка повинна містити тільки корисні продукти та раціонально розподілені білки (яйця, хумус), жири (авокадо, горіхи) та вуглеводи (крупи або цільнозерновий хліб).

Водночас варто назавжди забути про такі варіанти сніданку:

1. Солодкі пластівці та граноли

Дуже просто висипати суміш пластівців у тарілку та залити їх молоком. Однак, як сніданок ця страва категорично не підходить. Насамперед через високий вміст цукру.

10 страв, які категорично заборонено вживати на сніданок

2. Панкейки, вафлі та млинці

Борошно вироби також не найкращий варіант для першого прийому їжі. Вони насичують вас лише на короткий проміжок часу, а значить через годину-дві ви знову відчуватимете почуття голоду.

Разом з цим, така страва вийде дуже калорійною, оскільки смажиться на олії.

3. Бутерброд із вершковим маслом

Цей варіант не можна назвати повноцінним сніданком, хоча база непогана, якщо використовувати хліб із цільнозернового борошна.

Додайте до свого тосту авокадо, сьомгу/форель, зелень або яйце.

4. Магазинна випічка

Маффіни, круасани, булки та інші здобні продукти також не можна назвати здоровим повноцінним сніданком. Це поєднання цукру, борошна та рафінованих жирів лише спричинять погіршення вашого самопочуття.

10 страв, які категорично заборонено вживати на сніданок

5. Фруктовий сік та фреші

Фрукти містять у своєму складі природний цукор, але разом з цим – клітковину, яка потрібна нашому організму. Однак, при перетворенні продукту на сік цей важливий елемент втрачається і залишається один цукор.

Якщо брати до уваги магазинний сік, то в цьому випадку ситуація ще гірша – білий цукор, різні ароматизатори та концентрат точно не зроблять сніданок корисним.

6. Йогурти з наповнювачами

Про вживання молочних продуктів як сніданок існує чимало думок. Якщо сир можна вважати корисним варіантом, то йогурти з підсолоджувачами та наповнювачами одразу викличуть висипання на шкірі та проблеми з ШКТ.

10 страв, які категорично заборонено вживати на сніданок

7. Злакові та шоколадні батончики

Такий варіант сніданку прирівнюється до пластівців та гранолі. Кори від нього нуль, а ось шкоди не перерахувати.

8. Перероблене м’ясо

З ранковим омлетом або яєчнею їдять сосиски чи ковбасу, проте їх також не можна віднести до корисних, наповнених вітамінами продуктів.

10 страв, які категорично заборонено вживати на сніданок

9. Солодка кава чи чай

Ранкова кава вважається обов’язковим ритуалом для багатьох. І в цьому немає нічого поганого, якщо це чиста чорна кава, без додавання сиропів або вершків. Те саме стосується чаю.

10. Газовані напої

Такий продукт не можна назвати здоровим у жодному разі. Тому про його корисні властивості говорити нічого.

5 рибних страв, які гірші за фастфуд – від них краще відмовитися

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×