Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Які кімнатні рослини потрібно поливати не зверху, а через піддон

Багато горшкових культур страждають від надмірної кількості вологи. В цьому випадку квіти поливають через піддон.

Спосіб зручний тим, що коріння може увібрати стільки води, скільки йому необхідно, а листя і стебла залишаються сухими, інформує Ukr.Media, передає НСН.

Монстера

Ця тропічна рослина потребує вологого і пухкого ґрунту. Однак занадто сирий, заболочений ґрунт небезпечний для кореневої системи.

квіти

Велике листя монстери випаровує набагато менше вологи, ніж зелень багатьох інших культур. Кількість поливів безпосередньо залежить від температури і вологості в приміщенні.

При поливі монстери воду наливають в об’ємний піддон. Поступово квітка втягує рідину, поверхня ґрунтового субстрату починає темніти. Надлишок вологи необхідно відразу ж злити.

Цикламен

Режим поливу взимку залежить від віку даного екземпляра. Трирічна квітка зберігає запас рідини в кореневищі, тому її потрібно зволожувати рідко, але рясно.

квіти

Цю культуру слід поливати тільки через піддон. Цикламен швидко вбирає необхідну йому кількість вологи. Використовувана вода повинна відстоятися близько доби.

Влітку рослині вистачає 1 поливу в 2 тижні. Річ у тім, що у цикламена в цей час настає період спокою, тому надлишок вологи може йому пошкодити.

Орхідея

Квіти поливають шляхом занурення горщика в піддон з теплою підкисленою водою. Визначити потрібний момент досить легко за кольором коріння. Якщо воно посвітліло, необхідно зрошувати орхідею.

квіти

Субстрат стає вологим приблизно через 15 хвилин від початку процедури. Залишок рідини з ємності виливають.

Якщо орхідей кілька, їх не можна занурювати в одну і ту ж воду. У ґрунті можуть перебувати спори грибка або будь-які небезпечні речовини.

Фіалка

Листя цієї культури зазвичай опушене, і бризки вологи небезпечні для нього. Крім того, фіалка не любить попадання води в центр розетки.

квіти

Найкраще зволожувати ґрунт через піддон або гнітючим способом. Однак якщо підвіконня холодні, полив через гніт може привести до ураження кореневої системи.

Горщик ставлять в наповнену теплою водою ємність і витримують 30 хвилин. За цей час ґрунт ґрунтовно просочується водою.

Азалія

Ця рослина також віддає перевагу нижньому поливу. У спекотні дні азалію поміщають в піддон на шар крупного гравію. Воду в ємність додають щодня, а раз на тиждень гравій слід промити.

квіти

Крім постійного зрошення субстрату, піддон з чистою водою підвищує вологість повітря в приміщенні.

Якщо в кімнаті не більше +15 градусів, азалія відчуватиме себе чудово. Тоді її просто зрошують через піддон, зливаючи воду через 25 хвилин після наповнення.

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×