Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Як вберегти тварину від наслідків феєрверків – поради ветеринарів

Феєрверки зачаровують, дають відчуття свята і водночас несуть велику небезпеку – особливо це стосується тварин. Фахівці пояснили, як вберегти тварину від наслідків феєрверків.

Від цих вибухів страждають не тільки домашні тварини, це стосується абсолютно всієї живності.

Столичні ветеринари нагадали, що в Києві заборонена піротехнічна техніка і дали поради, як уберегти тварину від наслідків феєрверків. Про це інформує КМДА, передає НСН.

“Щороку під час новорічних свят до нас звертаються десятки киян, улюбленці яких стали жертвами таких небезпечних забав. Раптові вибухи петард і феєрверків лякають тварину, вона може сховатися від господаря або навіть потрапити під автомобіль”,прокоментувала Наталія Мазур.

Фахівці стверджують, що підготувати тварину до подібного стресу неможливо, раптового вибуху може злякатися навіть дресирована собака.

Не забувайте, що піротехніка також смертельно небезпечна для птахів, які внаслідок шоку втрачають орієнтацію в просторі, врізаються в машини, дерева, будівлі.

Поради від фахівців

  • під час новорічних свят вигулюйте домашнього вихованця подалі від місць масових розваг;
  • по можливості гуляйте з твариною вранці або вдень. Шансів, що собаку злякає салют, набагато менше;
  • не відпускайте собачку з повідця. Навіть якщо він злякався вибуху – тримайте його міцно, спробуйте обійняти і заспокоїти;
  • заздалегідь проконсультуйтеся з ветеринарним лікарем, які заспокійливі препарати підходять вашому улюбленцю.

Якщо ви бачите, що при вас запускають петарди або піротехніку – зробіть зауваження порушникам.

Пам’ятайте, що травми під час салюту можуть отримати і люди, також феєрверки можуть призвести до загибелі і пожежі. Аби свята пройшли безпечно і щасливо, слід пам’ятати елементарні правила користування піротехнікою.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×