Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

[:ru]Вирус папилломы человека: как защититься[:ua]Вірус папіломи людини: як захиститися[:]

[:ru]Вирус папилломы человека (ВПЧ — ред.) чрезвычайно распространен. Большинство людей инфицируются ним вскоре после начала половой жизни. По крайней мере половина сексуально активных лиц в определенный момент жизни будет ВПЧ — и инфицирование может происходить повторно.

Об этом информирует МОЗ Украины в Telegram-канале, пишет ТСН, передает НСН.

Различают 100 видов ВПЧ. Многие из них не проявляются симптоматикой и проходят сами без каких-либо вмешательств через несколько месяцев после инфицирования, и почти 90% — в течение 2 лет. Однако, которых как минимум 14 типов ВПЧ приводят к развитию онкологических заболеваний. Два типа ВПЧ (16 и 18) вызывают 70% случаев рака и предраковых поражений шейки матки. Есть также фактические данные о связи ВПЧ с онкологическими заболеваниями ануса, вульвы, влагалища, пениса и ротоглотки.

ВПЧ передается половым путем, но для передачи вируса не обязателен секс с проникновением. Путем передачи инфекции также телесный генитальный контакт. Чтобы снизить вероятность заражения ВПЧ, вы можете прибегнуть к нескольким мероприятий.

Остановить передачу папилломавируса от человека к человеку можно благодаря вакцинации.

Прививка защищает девушек от развития рака шейки матки, а как девушек, так и парней — от рака полости рта и горла, половых органов и ануса. Прививки против ВПЧ проводят в 84 странах мира, например, в США, Канаде и большинстве стран ЕС. Около 80 млн человек во всем мире уже вакцинировались против папилломавируса.

Принято считать, что эта вакцина рекомендована исключительно девушкам. Им стоит прививаться двумя дозами в возрасте 9-14 лет еще до начала половой жизни. Однако в некоторых странах эта прививка уже рекомендовано также и мальчикам, например, в США, Великобритании и Израиле. Ведь ребята в дальнейшем могут быть носителями инфекции.

Людям, которые живут с ВИЧ, для защиты от папилломавирусной инфекции, независимо от производителя вакцины и возраста вакцинации, нужно ввести 3 дозы вакцины.

В Украине вакцина от папилломавируса не включена в Национальный календарь профилактических прививок, поэтому родителям стоит самостоятельно позаботиться об иммунопрофилактике своих детей. Эта вакцина не обязательна, однако рекомендована.

Регулярные рутинные обследования у гинеколога для женщин в возрасте от 21 до 65 лет может предотвратить развитие рака шейки матки.

Правильно использовать латексные презервативы каждый раз, когда вы занимаетесь сексом. Это может снизить вероятность заражения ВПЧ. Но ВПЧ может инфицировать участки, не защищенные презервативом — значит, презервативы не могут в полной мере защитить от заражения ВПЧ.

Поддерживать взаимно моногамные отношения, или иметь секс только с одним половым партнером, для которого также является единственным партнером.[:ua]Вірус папіломи людини (ВПЛ – ред) надзвичайно поширений. Більшість людей інфікуються ним невдовзі після початку статевого життя. Принаймні половина сексуально активних осіб у певний момент життя матиме ВПЛ — і інфікування може відбуватися повторно.

Про це інформує МОЗ України у Telegram-каналі, пише ТСН, передає НСН.

Розрізняють 100 видів ВПЛ. Багато з них не проявляються симптоматикою та минають самі без будь-яких втручань через кілька місяців після інфікування, і майже 90% – протягом 2 років. Проте, яких як мінімум 14 типів ВПЛ призводять до розвитку онкологічних захворювань. Два типи ВПЛ (16 і 18) спричиняють 70% випадків раку і передракових уражень шийки матки. Є також фактичні дані про зв’язок ВПЛ з онкологічними захворюваннями ануса, вульви, піхви, пеніса та ротоглотки.

ВПЛ передається статевим шляхом, але для передачі вірусу не обов’язковий секс з проникненням. Шляхом передачі інфекції також є тілесний генітальний контакт. Щоб знизити ймовірність зараження ВПЛ, ви можете вдатися до кількох заходів.

Зупинити передачу папіломавірусу від людини до людини можна завдяки вакцинації.

Щеплення захищає дівчат від розвитку раку шийки матки, а як дівчат, так і хлопців — від раку порожнини рота й горла, статевих органів і ануса. Щеплення проти ВПЛ проводять у 84 країнах світу, наприклад, у США, Канаді та більшості країн ЄС. Близько 80 мільйонів людей у всьому світі уже вакцинувались проти папіломавірусу.

Заведено вважати, що ця вакцина рекомендована виключно дівчатам. Їм варто щепитися двома дозами у віці 9–14 років ще до початку статевого життя. Проте в деяких країнах це щеплення вже рекомендоване також і хлопчикам, наприклад, у США, Великобританії та Ізраїлі. Адже хлопці надалі можуть бути носіями інфекції.

Людям, які живуть із ВІЛ, для захисту від папіломавірусної інфекції, незалежно від виробника вакцини та віку вакцинації, потрібно ввести 3 дози вакцини.

В Україні вакцина від папіломавірусу не включена до Національного календаря профілактичних щеплень, тож батькам варто самостійно потурбуватися про імунопрофілактику своїх дітей. Ця вакцина не обов’язкова, проте рекомендована.

Регулярні рутинні обстеження у гінеколога для жінок у віці від 21 до 65 років може запобігти розвитку раку шийки матки.

Правильно використовувати латексні презервативи кожен раз, коли ви займаєтеся сексом
Це може знизити ймовірність зараження ВПЛ. Але ВПЛ може інфікувати ділянки, не захищені презервативом – отже, презервативи не можуть повною мірою захистити від зараження ВПЛ.

Підтримувати взаємно моногамні відносини, або мати секс тільки з одним статевим партнером, для якого ви також є єдиним партнером.[:]

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×