Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Зеленський пообіцяв безкоштовні смартфони всім вакцинованим українцям від 60 років

Володимир Зеленський пообіцяв безкоштовні смартфони всім охочим вакцинованим українцям віком від 60 років. Він запевнив, що смартфони будуть високої якості. Відповідну заяву глава держави зробив сьогодні, 8 лютого під час Diia Sаmmit в Києві, передає НСН, посилаючись на пряму трансляцію самміту.

Президент нагадав, що зараз реалізується програма «тисяча вакцинованим». Проте, не всі можуть витратити кошти, зокрема, на ліки чи інші потреби, адже не у всіх є смартфони, щоб скористатися «Дією». Володимир Зеленський пообіцяв виправити цю ситуацію.

За його словами, вже навесні 2022 року в Україні запустять нову державну програму “єСмартфон”. Усі охочі вакциновані українці від 60 років отримають безкоштовно смартфон та пільговий тариф.

“Усі вакциновані українці від 60 років отримають сучасний, безоплатний, якісний смартфон і пільговий тариф. Це шлях до головної нашої мети – доступ до інтернету усіх громадян України. Переваги цифрової держави мають бути доступні всім, незалежно від віку”, – сказав Зеленський.

Також президент розповів про багато нових можливостей у “Дії”. Наприклад, зміна місця реєстрації онлайн в кілька кліків.

За словами Зеленського, більше не буде жодних обліків, паспортних столів, військкоматів та черг. Зеленський уточнив, що тепер не потрібно носити з Id-паспортом довідку з пропискою.

Президент заявив про запуск “Дія.City”. З його слів, це спеціальний правовий режим для IT-індустрії, який дозволить створити в Україні найпотужніший IT-хаб в Центральній та Східній Європі.

Зеленський також анонсував послугу в “Дії” – опитування. За його словами, це перший масштабний інструмент електронної демократії.

“Для мільйонів громадян – це можливість висловлювати свою позицію та впливати на рішення. Для держави – швидко дізнатися думку людей з будь-яких питань в режимі реального часу і реальних цифр. Для всіх нас – це фактично старт цифрового народовладдя”, – сказав Зеленський.

У березні цьогоріч з’явиться ще один розділ “Дії” – “Дія.Безбар’єрність”, заявила перша леді Олена Зеленська.

“Держпослуги за один клік – крок до суспільства рівних можливостей, до суспільства, де комфортно кожному. Ми називаємо це державою без бар’єрів”, – сказала вона.

Зеленський пообіцяв безкоштовні смартфони всім вакцинованим українцям від 60 років: відео

Виплату за вакцинацію розширили на підлітків: коли можна отримати тисячу гривень

На порталі «Дія» з’явиться чергова популярна послуга серед українців

Вакциновані українці зможуть отримати ще 500 грн і оплатити комуналку в рамках “єПідтримки”: деталі

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×