Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Як жінкам стати на військовий облік: що кажуть у Міноборони

Взяття жінок на військовий облік – ця новина просто розірвала медіапростір 22 грудня ввечері. Указ, згідно з яким працюючі українки зобов’язані зареєструватися у військкоматах, набув чинності ще 17 грудня. Але тільки вчора про це дуже несподівано для більшості «згадали». Як жінкам стати на військовий облік? Що кажуть у Міноборони? Про це нижче.

Як повідомлялося раніше, серед тих, хто зобов’язаний стати на військовий облік – представниці сотень спеціальностей. По факту – це практично все офіційно працевлаштовані жінки. За недотримання вимог передбачені штрафи. Однак, все ще незрозуміло, куди йти і як взагалі діяти. Можна уявити, що буде відбуватися у військкоматах, якщо мільйони жінок одночасно прийдуть оформлятися.

Як жінкам стати на військовий облік: що кажуть з цього приводу в Міноборони?

Тут обіцяють до Нового року опублікувати інструкцію, як жінкам стати на військовий облік, повідомляє НСН, посилаючись на Фокус.

До Нового року в Україні розроблять алгоритм, за яким жінки зможуть вставати на військовий облік. Про це попередила радниця глави Міноборони Наталія Воронкова.

 width=

За її словами, алгоритм і докладна інструкція будуть опубліковані на сайті профільного міністерства або військкоматів.

Наталія Воронкова зазначила, що найближчим часом зв’яжеться з кількома військовими комісаріатами і уточнить, чи є у них план дій після набрання чинності указу Міноборони.

Заступник голови профільного міністерства також припустила, що жінки зможуть встати на обов’язковий військовий облік у режимі онлайн, відправивши необхідний пакет документів.

‘Думаю, що ми розробимо алгоритм і до кінця наступного тижня він буде на сайті військкоматів. Якщо буде можливість, то на облік можна буде стати електронно, щоб ви відправили свої дані онлайн. Подивимося, чи це можливо з точки зору безпеки. Я поговорю з військкоматами, щоб ми розробили швидку процедуру, щоб не всі разом прийшли ставати на облік’, — підсумувала Наталія Воронкова в ефірі ‘Громадського радіо’.

Повний список спеціальностей, на яких поширюється указ – ТУТ.

Київстар, Vodafone і lifecell зобов’язали взяти на облік всі смартфони та номери телефонів – інших відключать

В Україні вводять облік призначення антибіотиків пацієнтам – коли і як будуть контролювати

‘Корова з цицьками’ – жінки у магазині посварилися через поліетиленовий пакет (відео)

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×