Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Як із розумом створити продуктовий запас вдома — корисні поради

pexels-photo-3806760.jpeg?auto=compress&cs=tinysrgb&dpr=2&h=650&w=940

Будь-яка господиня хоча б раз у житті стикалася з ситуацією: запаси круп, макаронів чи цукру псувалися. Таке може трапитися навіть якщо термін придатності ще не вичерпано — просто продукти неправильно зберігалися.

Для того щоб придбане «про запас» зберіглося довго та виручило у слушний момент, варто дотримуватися простих правил. Корисна інформація — у нашому матеріалі.

Коли варто купувати

Причини, які спонукають до формування запасу харчів, можуть бути різними. Більшість із них актуальні для сучасних українських реалій:

  1. Економічна вигода від покупок за умов акцій і знижок.
  2. Дефіцит часу для відвідування гіпермаркету серед тижня або тривале проживання за містом чи у селі, де можливості для купівлі товарів суттєво обмежені.
  3. Запас може стати у пригоді, якщо трапився форс-мажор чи раптово нагрянули гості.
  4. Нестабільна економічна ситуація та перспективи зростання цін на продукти першої необхідності.

Найкраща ідея — робити покупки онлайн, замовивши доставку та сплативши за все безконтактно. Українські покупці довіряють інтернет-магазину «АШАН». На сайті https://auchan.ua/ легко обрати та замовити продукти тривалого зберігання.

5fe9bbf02c850.png

Набір тривалого зберігання

Передусім радимо сформувати такий запас, який забезпечить родину на місяць, якщо не буде можливості поповнити полички необхідним. До оптимального набору входять продукти, термін зберігання яких більше року (або навіть кілька років):

  • чай;
  • кава;
  • цукор;
  • спеції;
  • крупи;
  • макарони;
  • сіль;
  • рибні та м’ясні консерви;
  • олія;
  • борошно;
  • згущене молоко.

Із таким набором продуктів можна приготувати чимало смачних страв — перших та основних. Якщо у коморі буде також достатня кількість овочів — картоплі, капусти, моркви, цибулі та часнику, які також можна зберігати місяцями, то родина буде забезпечена надовго.

Рекордсмени з термінів зберігання:

  1. Мед. Скляний чистий посуд, щільно закрита кришка, темне приміщення — якщо дотриматися цих умов, то мед буде зберігатися дуже довго, навіть десятиліття. Хоча, зрозуміло, він може зацукритися. Важливо не допускати сильної вологості і не нагрівати баночку.
  2. Рис. Білий рис може лежати кілька десятків років і не псуватися. Якщо тільки не зберігати його у надто вологому місці. Це не стосується бурого, неочищеного рису — його термін придатності максимум півтора року.
  3. Сіль та цукор. Зберігаються роками та не втрачають якостей. Але є спільна проблема — заборонено зберігання у вологих приміщеннях, мішки не мають стояти на підлозі, сіль та цукор активно всотують вологу.
  4. Макаронні вироби. Звичайні висушені макарони без харчових добавок цілком здатні протриматися до 10 років зберігання в темному прохолодному приміщенні та не втратити якостей і харчової цінності. Бажано також перевірити щільність упаковки та обрати максимально сухе місце для зберігання.
To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×