Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

В Україні екстрено скликають сесії місцевих і облрад щодо формули Штанмаєра

В Україні екстрено скликають сесії місцевих і облрад щодо формули Штанмаєра

В Україні екстрено скликаються сесії міських та обласних рад щодо так званої формули Штанмаєра, яку узгодили у Мінську 1 жовтня в ході засідання тристоронньої контактної групи з приводу урегулювання конфлікту на Донбасі. Про це Nikopolnews дізнався з повідомлень місцевих ЗМІ.

Згідно інформації, отриманої Nikopolnews, на даний момент вже, як мінімум, 3 обласні ради і декілька місцевих, прийняли звернення до президента Зеленського з закликом не допустити капітуляції України і відкликати підпис під узгодженням формули. Хвиля пішла з західних регіонів, наразі її підтримали вже на півночі і в центрі.

Так, Львівська обласна рада схвалила проект заяви щодо недопущення капітуляції України у російсько-українській війні та неприпустимості відведення сил і засобів Збройних Сил України, інших утворених відповідно до законів України військових правоохоронних органів спеціального призначення, Міністерства внутрішніх справ України, Національної поліції України, розвідувальних органів України, від меж тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях.

В Україні екстрено скликають сесії місцевих і облрад щодо формули Штанмаєра

Проти “формули Штайнмаєра” одноголосно виступили депутати Івано-Франківської обласної ради. Вимагають відкликати підпис у відповідному листі Леоніда Кучми, як представника України в Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання на Донбасі.  

Із відповідною заявою виступили і депутати Тернопільщини. Заявили: аби їх почули, обласна рада ладна провести виїзне засідання позачергової сесії на Майдані Незалежності або під стінами Верховної Ради.

Депутати Рівнеради проголосували за звернення до Президента України та Верховної Ради про недопущення реалізації так званої формули Штайнмаєра, яка на їх думку є неприхованою здачею національних інтересів України, пише ТРК Ритм. Рішення підтримали 27 депутатів, утрималися 0, не голосували 0.

3 жовтня за ініціативою ветеранів та членів АТО, а також окремих депутатів, була скликана позачергова сесія Кам’янець-Подільської міської ради. На ній розглянули одне питання – звернення до Президента України та Голови Верховної Ради щодо недопущення капітуляції України у російсько-українській війні.

У листі до керівників держави йдеться про те, що документ, підписаний учасниками тристоронньої контактної групи в Мінську з реалізації «формули Штайнмаєра», є неприхованою здачею національних інтересів.

Депутати закликають захищати невіддільне суверенне право України на відновлення і збереження територіальної цінності в межах міжнародно визнаного державного кордону, а також просять Верховну Раду не підтримувати нову редакцію закону України щодо особливого статусу Донбасу і узаконення проведення місцевих виборів на тимчасово окупованих територіях.

Одноголосно проголосували за недопущення капітуляції на позачерговій сесії Сумської міської ради сьогодні, 4 жовтня.

В Україні екстрено скликають сесії місцевих і облрад щодо формули Штанмаєра

Аналогічна ситуація і у Черкасах. При цьому міський голова Черкас заявив, що він не прихильник Порошенко і вважає його злочинцем:

– На майдані не можна стояти поруч з тими, хто має сидіти в тюрмі, в т.ч з Петром Порошенком. Порошенко сам 3 роки тому підписав «формулу Штайнмаєра», а тепер великий патріот. Я голосував за Володимира Зеленського, але зараз ми бачимо, що жодних змін немає, злочинців не покарано, методи правоохоронців не змінилися. Я радий, що Черкаська міськрада буде першою, яка проголосує проти «формули Штайнмаєра». Що це за формула, яка виправдовує бойовиків, убивць? – зазначив Анатолій Бондаренко.

В Україні екстрено скликають сесії місцевих і облрад щодо формули Штанмаєра

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×