Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Уряд дозволив витрачати «ковідну тисячу» на передплату газет і журналів

Гарна новина для співробітників ЗМІ і тих, хто любить читати газети і журнали. Уряд дозволив витрачати “ковідну” тисячу на передплату друкованих засобів інформації. Про це повідомив голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко, передає НСН

За його словами, Кабмін дозволив витрачати 1000 грн вакцинованим українцям і на придбання друкованих засобів інформації. Відповідна Постанова почне діяти з 7 лютого.

Найближчим часом “Укрпошта” має напрацювати практичні рішення щодо прийому передплати за кошти програми “єПідтримка”

“Важлива новина для сотень українських редакторів та тисяч журналістів і технічних працівників, які працюють в редакціях газет і журналів”,– написав Томіленко.

Також він нагадав, що 19 листопада НСЖУ спільно із генеральним директором “Укрпошти” Ігорем Смілянським уперше розпочали лобіювати дозвіл витрачати тисячу гривень на передплату періодики.

«Національна спілка журналістів України пропонує Президентові та Уряду включити поштову передплату на українські друковані ЗМІ до переліку послуг, які можна буде сплатити за рахунок державної допомоги щепленим проти covid19 громадянам. Такий крок стане  антикризовою підтримкою українських незалежних медіа, які страждають через економічну кризу, викликану епідемією коронавірусу й карантинними обмеженнями. Водночас, українці отримають доступ до відповідальних джерел інформації, якими є газети, як офіційно зареєстровані ЗМІ, та яким довіряють читачі. Цю ініціативу також підтримують Українська асоціація медіа бізнесу та Асоціація незалежних регіональних видавців. Про повну готовність реалізувати ідею передплати преси в рахунок допомоги вакцинованим українцям заявляють в Укрпошті», – йшлося в заяві НСЖУ у листопаді.

Рішення уряду щодо розширення програми “єПідтримка” та включення до неї друкованих засобів масової інформації Томіленко назвав “важливою корпоративною перемогою трьох організацій, які найбільше опікуються в Україні друкованими ЗМІ – НСЖУ, Української асоціації медіа бізнесу та Асоціації незалежних регіональних видавців”.

“Уже провів переговори із відповідальними працівниками “Укрпошти”, найближчим часом мають бути напрацьовані практичні рішення/роз’яснення щодо прийому передплати за кошти “єПідтримки”, – резюмував Томіленко.

Виплату за вакцинацію розширили на підлітків: коли можна отримати тисячу гривень

Нововведення від «Укрпошта» – клієнтам видадуть пластикові картки

Вакциновані українці зможуть отримати ще 500 грн і оплатити комуналку в рамках “єПідтримки”: деталі

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×