Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Україна ввела санкції проти Медведчука і його дружини (відео)

Україна ввела санкції проти народного депутата Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко. Причиною санкцій є фінансування тероризму, повідомляє НСН , посилаючись на РБК-Україна.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данилов на брифінгу ввечері 19 лютого.

Те, що стосується громадян, щодо яких застосовані санкції … це пані Марченко, громадянка України, це пан Медведчук, громадянин України”, – заявив він.

Україна ввела санкції проти Медведчука і його дружини (відео)

СБУ веде сьогодні кримінальне провадження за статтею фінансування тероризму. Відповідно до цієї статті до пані Марченко і пану Медведчука застосовані санкції, – зазначив Данилов.

Він уточнив також, що санкції вводяться на все майно, яке належить Медведчуку. На частку телеканалу “1+1”, якою володіє Оксана Марченко, буде накладено арешт. Тобто канал працюватиме, але користуватися своєю часткою чи продати її Марченко не зможе.

Санкції вводяться на три роки.

Також у санкційному списку опинилися:

  • Константин Вацковський – громадянин Росії;
  • Валерій Донченко – громадянин Росії;
  • Наталія Лавренюк – громадянка України;
  • Сергій Лисогор – громадянин Росії;
  • Олександр Маслюк – громадянин Росії;
  • Михайло Попов – громадянин Росії.

Крім санкцій на сьогоднішньому засіданні РНБО обговорювали:

Загострення на Донбасі

РНБО ухвалила таємне рішення через загострення ситуації на Донбасі. Крім того, президент Володимир Зеленський доручив відповідним органам та посадовцям переглянути рішення РНБО про 5 сценаріїв врегулювання на Донбасі. У разі потреби ці сценарії можуть змінити.

Повернення державі газопроводу

РНБО доручила повернути у державну власність частину нафтопроводу “Самара – Західний напрямок”. Територією України проходить 1433 кілометрів цього нафтопроводу.

Зараз, як зазначили в РНБО, цим нафтопроводом користуються іноземні компанії, якими володіють громадяни України. Однак ніякої приватизації нафтопроводу не проходило.

Відео брифінгу:

Санкції проти нардепа від ОПЗЖ та телеканалів Медведчука: ЗМІ розкрили підстави

 

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×