Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

У Марганці відключають воду через проблеми з ДТЕК

У Марганці відключають воду через проблеми з ДТЕК

На вимогу постачальника «останньої надії» ДП Укрінтеренерго з 1 квітня 2019 року заплановане відключено від електропостачання 7 значущих об’єктів Дніпропетровської області, серед яких і КП «Марганецький водоканал». Про це Nikopolnews дізнався з повідомлення на сайті Марганецької міської ради.

Згідно інформації, отриманої Nikopolnews, у зв’язку з відключенням у виконкомі Марганецької міської ради відбулося засідання ТЕБ та НС. В результаті марганчанам рекомендовано зробити запаси води для потреб першої необхідності. Відключення заплановане 01.04.2019 о 19.00 строком на одну добу.

 Оператор системи розподілу змушений виконати вимогу Постачальника «останньої надії» ДП «Укрінтеренерго» і припинити електропостачання з 1 квітня 2019 року споживачам, у яких закінчився термін договору з ПОН, а договори з новими постачальниками були укладені.

 У березні постачальник «останньої надії» (ПОН) ДП «Укрінтеренерго» подав заявки на відключення від електропостачання наступним соціально-значущим для Дніпропетровського регіону споживачам:

·         КП «Марганецький водоканал»;

·         ДП «Бар’єр» (обслуговування хвостосховищ радіоактивних відходів);

·         ДП «Цирконій» (випуск продукції, що забезпечує потреби ядерно-паливного циклу для країни);

·         Дитячий табір «Дружба»;

·         ТОВ «Криворізький завод гірничого машинобудування»;

·         КП «Міжнародний аеропорт Кривий Ріг»;

·         ТОВ «Перспектива-Інветсмент» (ОСББ «Дніпровські вежі», «Амфітеатр», «Імперіал Палас», «Первозванівська», ТОВ «Дніпровська будівельна компанія»).

 27 березня Кабінет Міністрів України своєю Постановою №200 рекомендував ДП «Укрінтеренерго» з 1 квітня 2019 року укласти договори на постачання електроенергії за вільними цінами з усіма споживачами, які раніше перебували у цього ДП на постачання електроенергії як у постачальника «останньої надії». Умова для укладення такого договору є відсутність у споживачів договорів з новим постачальником.

Станом на 31 березня ОСР ДТЕК Дніпровські електромережі не отримав повідомлення про укладення ДП «Укрінтеренерго» нових договорів з такими клієнтами на поставку електроенергії за вільними цінами або повідомлення про відкликання заявки на відключення. ОСР зобов’язаний виконати вимоги законодавства і задовольнити заявку ППН в означений термін 1 квітня 2019 року.

Раніше повідомлялося про те, що в зв’язку з закінченням дії договору з постачальником останньої надії від електроенергії можуть бути відключені 59 об’єктів. Разом з тим 24 компаніям вдалося знайти нового постачальника.

Нагадаємо, що в нових умовах ринку оператор системи розподілу ДТЕК Дніпровські електромережі зобов’язаний негайно виконати вимогу і припинити електропостачання клієнту, отримавши від постачальника заявку на відключення споживача. Це є такою ж функцією ОСР, як і розподіл електроенергії мережами, експлуатація і ремонт мереж, підстанцій, ліній електропередач. Невиконання ОСР заявки на відключення та продовження електропостачання всупереч вимозі постачальника – пряме порушення Закону «Про ринок електричної енергії» і Правил користування роздрібного ринку електроенергії.

З 1 січня 2019 відповідно до Закону « Про ринок електричної енергії » в Україні вступила в дію реформа ринку електроенергії. Енергопослуги клієнтам надають різні компанії – оператор систем розподілу (ОСР) та компанії-постачальники. ОСР відповідає за якість електропостачання та управляє технічною інфраструктурою, здійснює ремонти і будівництво електромереж, підключення і відключення споживачів. При цьому з усіх питань, пов’язаних з розрахунками за електроенергію, спожиту з 1 січня 2019-го, клієнтам потрібно звертатися до постачальників електроенергії. Компанії, які не знайшли постачальника вчасно, згідно ст.64 ЗУ Закону «Про ринок електричної енергії» і рішення Кабінету Міністрів, з 1 січня стали клієнтами постачальника «останньої надії».

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×