Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Україна почала закуповувати газ на 2022-2023 роки: яка його вартість

Україна почала купувати газ у Європі на опалювальний сезон 2022-2023 років, повідомляє НСН, посилаючись на forbes.ua. Про це заявив на брифінгу міністр енергетики Герман Галущенко. Від того, за якою ціною Україна зараз закупить газ, залежать у майбутньому тарифи на нього.

НАК «Нафтогаз України» і приватні компанії розпочали імпорт газу, повідомив міністр енергетики Герман Галущенко на брифінгу.

Купують газ і «Нафтогаз», і приватні компанії. Цього місяця «Нафтогаз» планує імпортувати близько 300 млн куб. м газу, переважно за напрямками зі Словаччини, Угорщини та Польщі.

Збільшились гарантовані потужності для імпорту газу в Україну, повідомив міністр. Зокрема, зі Словаччини – до 42 млн куб. м на добу, з Угорщини – до 8 млн куб. м на добу. Цього достатньо, щоб наповнювати сховища для проходження наступного опалювального сезону, вважають в Міненерго.

Галущенко не назвав точну ціну, за якою імпортується газ, пославшись на комерційну таємницю. За його словами, вона становить від $900 до $1000 за тис. куб. м. Саме такою є вартість «блакитного палива» у лютому.

Україна почала закуповувати газ на 2022-2023 роки: яка його вартість

Герман Галущенко

Україна почала купувати газ: що було раніше

  • У грудні ціни на газ в Європі перетнули рекордну позначку у $2200 за тисячу кубів після короткострокового похолодання та скорочення прокачки газу «Газпромом».
  • 1 лютого березневий фʼючерс на TTF на біржі ICE Futures знизився до $898 за тисячу кубів. У січні середня вартість контракту «на день уперед» на хабі TTF становила $976, у грудні — $1310 за тисячу кубів.
  • Оператори ГТС України та Угорщини у грудні уклали угоду щодо збільшення на третину гарантованих потужностей для імпорту газу з Європи. Отже, наша країна зможе транспортувати до 8 млн кубометрів газу щодоби (2,9 млрд куб. м на рік) з Угорщини. Крім того, Міненерго та МЗС заявляли, що працюють над збільшенням імпорту зі Словаччини та Польщі.
  • Єврокомісія не виключає, що РФ зупинить постачання газу до Європи у випадку агресії проти України. ЄС веде переговори зі США та Катаром.

Тарифи на електроенергію у 2022 році: які діють зараз і які прогнозуються

Ціни на смартфони у 2022 році значно зростуть – в чому причина

Україна та Польща побудують новий газопровід

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×