Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Справу проти колишнього начальника поліції Покрова закрито: адвокат

Справу проти колишнього начальника поліції Покрова закрито: адвокат

21 грудня 2018 року Nikopolnews повідомляв, що колишнього начальника поліції Покрова, який на той момент очолював поліцію міста Пологи Запорізької області, Сергія Войнова затримали під час отримання хабаря.

Сергію Войнову оголосили про підозру за статтями 27, ч.4 та 368, ч. 3. Йому загрожувало до 10 років тюрми.

Днями з Nikopolnews зв’язався Андрій Мазалов, адвокат, Асоційований партнер та керівник практики кримінального права Київського офісу АО "Шевердін і партнери". Він повідомив, що справу проти Войнова закрили та розповів про несподіваний фінал історії з затриманням.

Справу проти колишнього начальника поліції Покрова закрито: адвокат

Його матеріал Nikopolnews публікує без «купюр»:

Ця стаття про боротьбу з корупцією в органах Національної поліції України. Точніше про "заказуху" та невідворотність покарання за провокацію злочину.

Наприкінці грудня 2018 року працівниками Запорізького управління внутрішньої безпеки Національної поліції було затримано за начебто отримання хабаря начальника Пологівського відділу поліції ГУНП в Запорізькій області полковника Войнова С.М.

Справу проти колишнього начальника поліції Покрова закрито: адвокат

Заявником у цьому кримінальному провадженні виступив працівник того ж відділу поліції – заступник начальника сектору кримінальної поліції Черв’яков О.П.

В своїй заяві та на наступних допитах він розписав у всіх можливих барвах «злодіяння» свого начальника, як останній вимагав від Черв’якова О.П. хабарі за «кришування металістів та валютчиків», зазначив конкретних комерсантів-жертв «свавілля» Войнова, вказав на факти отримання грошей від останніх. Черв’яков виявився неабияким майстром фантастичного жанру.

Після кляузи Черв’якова та проведення негласних слідчих дій, які до речі проведено з грубими порушеннями законодавства, Войнова С.М. затримано «на гарячому». Полковник, батько неповнолітніх дітей, вимушений переселенець, учасник бойових дій на сході країни,  завдяки підлості «Іуди» Черв’якова опинився за гратами.

Що ж виявилось насправді. У ході допитів працівників Пологівської поліції з’ясувалося, що Черв’яков виношував плани скинути свого начальника з посади та зайняти його місце ще з самого призначення Войнова керівником цього відділу поліції. Провокатор був невдоволений стилем роботи Войнова, його принциповістю до проявів корупції з боку підлеглих, забороною займатися «заробітком на стороні». Своє невдоволення Черв’яков висказував майже всім колегам, навіть листоноша була в курсі злих намірів заявника. Але ж ніхто не сприймав серйозно такі вислови, оскільки у нормальної людини й на думку не спаде досягнути своєї мети ціною репутації та долі іншої людини. 

Але куратори заявника з лав внутрішньої безпеки вважали інакше. Декілька років тому Черв’яков попався «УВБ-шникам» на систематичних хабарях та крадіжках палива з Пологівського депо ДП «Придніпровської залізниці». Ходу справі не дали та ймовірно з цього моменту Черв’яков став «агентом під прикриттям». Тиск на бізнес з боку Черв’якова, отримання ним систематичних винагород від потерпілих та злочинців за супровід кримінальних проваджень, працівниками УВБ не помічались, хоча всі ці факти відомі мешканцям району та підтверджуються свідками. Така безкарність Черв’якова та потурання його неправомірній поведінці з боку працівників УВБ дали йому всі підстави вважати себе небожителем та шляхом провокації свого керівника зайняти його посаду.

Повернуся до доказів по справі Войнова. Всі підприємці, на яких посилався Черв’яков у своїх показах пояснили, що ніякого відношення до бізнесу, на який вказував Черв’яков, вони не мають, Войнов жодного разу ні у кого з них гроші не вимагав та не отримував, навпаки, один зі свідків вказав на допиті, що саме Черв’яков «відмазував» його від працівників поліції за допущені ним правопорушення.

Працівники УВБ по декілька разів передопитували цих свідків з метою підігнати їхні покази під свою провокацію, але свідки мужньо витримали всі нападки провокаторів у погонах та стояли на своєму: «Войнов грошей не отримував».

Загнані в глухий кут УВБ-шники не видумали нічого кращого, як підробити протоколи допитів. Цей факт виплив у Генеральній прокуратурі та у комплексі з іншими доказами провокації з боку Черв’якова та його кураторів з УВБ, у тому числі за результатами експертизи Служби безпеки України, яка підтвердила невинуватість Войнова С.М., став підставою для закриття кримінального провадження стосовно Войнова С.М. та відкриття кримінального провадження за фактом провокації та службового підроблення стосовно працівників Запорізького УВБ та самого заявника Черв’якова.

У висновку до наведеного вище, зазначу, що боротьба з корупцією, у тому числі в органах поліції, є необхідною умовою формування оновленого суспільства з нульовою толерантністю до такого ганебного явища. Але коли під лозунгами боротьби за очищення влади, нечисті на руку правоохоронці намагаються досягнути своєї корисної мети за рахунок провокації чесного офіцера – покарання невідворотнє. Ми будемо пильно слідкувати за розвитком вже нової кримінальної справи стосовно провокаторів, підключимо до контролю суспільство, небайдужих громадян, засоби масової інформації, керівництво МВС та Генеральної прокуратури України.

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×