Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Зарплатні податки об’єднають в один: як це вплине на доходи українців

У 2022 році на громадян України очікують нові зміни у податковому законодавстві – зарплатні податки об’єднають в один.

Про це повідомляє “Сегодня”, передає НСН.

Ідею запропонували депутати від “Слуги народу” – йдеться про зниження оподаткування фонду оплати праці. Іншими словами, якщо зараз роботодавець сплачує 22% єдиного соціального внеску, тоді як з працівника стягуються 18% у вигляді податків на доходи фізичних осіб та 1,5% у вигляді військового збору, то надалі планується замінити ці три податки одним – при цьому , Ставка становитиме 30%.

Водночас народні депутати від фракції “Голос” запропонували альтернативу. Відповідно до їхньої редакції відповідного законопроекту, розмір ставки єдиного податку на трудові доходи має становити 29%, при цьому він повинен знижуватися на 3% на рік.

податки об'єднають

Через три роки після набуття чинності новими змінами ставка податку на працю становитиме 20%. За словами низки експертів, реалізувати таку реформу буде не дуже складно.

Інша частина аналітиків побоюється, що у разі запровадження нової системи оподаткування варто очікувати на витрати бюджету.

Тим часом, економіст Данило Монін зазначає – на сьогодні ефективна ставка трьох податків на фонд оплати праці становить близько 34%.

За його словами, зниження реальної ставки до 30% не буде великою проблемою для бюджету – для того, щоб заплатити ЄСВ людям із категорій “бюджетників”, гроші будуть взяті з бюджету, при цьому третина втрат компенсується скороченням видатків держави.

З 5 лютого покупців нерухомості перевірятиме податкова

Може привести до зниження зарплат: як вплине на українців нове оподаткування

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×