Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

[:ru]Призвал к свержению власти “слуг народа”: в Харьковской области суд вынес приговор мужчине [:ua]Закликав до повалення влади “слуг народу”: на Харківщині суд виніс вирок чоловіку[:]

[:ru]В Харьковской области суд вынес приговор мужчине, который в социальной сети обвинил партию “Слуга народа” в коррупции.

Безработный житель Харьковской области распространил в социальной сети сообщение, в котором призвал к смене власти в Украине.

Об этом говорится в приговоре Лозовского горрайонного суда Харьковской области, опубликованном в Едином государственном реестре судебных решений, информирует Depo.Харьков, передает НСН.

Установлено, что в декабре 2020 года обвиняемый, который поддерживает идею захвата государственной власти в Украине, через соцсеть Facebook распространил сообщение, в котором обвинил партию “Слуга народа” в коррупции.

В том числе мужчина указал в посте подорожание коммунальных услуг, а также “отмывание денег из антиковидного фонда”. При этом автор призывал украинцев объединиться и “установить свою настоящую власть”.

Согласно заключению лингвистической судебной экспертизы, пост содержал призывы к захвату государственной власти в Украине.

Суд признал мужчину виновным в совершении преступления по ч. 2 ст. 109 Уголовного кодекса Украины и назначил наказание в виде двух лет лишения свободы без конфискации имущества.

При этом суд освободил его от отбывания наказания с испытательным сроком в один год. Также мужчина должен компенсировать 6,8 тыс. грн за проведение экспертизы. Кроме того, суд конфисковал в доход государства мобильный телефон, с помощью которого мужчина распространил сообщение в социальной сети.[:ua]У Харківській області суд оголосив вирок чоловіку, який в соціальній мережі звинуватив партію “Слуга народу” в корупції.

Безробітний мешканець Харківської області розповсюдив у соціальній мережі допис, у якому закликав до зміни влади в Україні.

Про це йдеться у вироку Лозівського міськрайонного суду Харківської області, опублікованому в Єдиному державному реєстрі судових рішень, інформує Depo.Харків, передає НСН.

Встановлено, що в грудні 2020 року обвинувачений, який підтримує ідею захоплення державної влади в Україні, через соцмережу Facebook розповсюдив допис, у якому звинуватив партію “Слуга народу” в корупції.

В тому числі чоловік вказав у дописі подорожчання комунальних послуг, а також “відмивання грошей з антиковідного фонду”. При цьому автор закликав українців об’єднатися та “встановити свою справжню владу”.

Відповідно до висновку лінгвістичної судової експертизи, допис містив заклики до захоплення державної влади в Україні.

Суд визнав чоловіка винним у скоєнні злочину за ч. 2 ст. 109 Кримінального кодексу України та призначив покарання у виді двох років позбавлення волі без конфіскації майна.

При цьому суд звільнив його від відбування покарання з іспитовим терміном у один рік. Також чоловік має компенсувати 6,8 тис. грн за проведення експертизи. Крім того, суд конфіскував у дохід держави мобільний телефон, за допомогою якого чоловік розповсюдив допис у соціальній мережі.[:]

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×