Купити квартиру в Дніпрі

У Міноборони розповіли, як захищатимуть Київ від російських літаків

У разі появи російських літаків над Києвом українську столицю захищатимуть системою протиповітряної оборони.

Про це в ефірі “Свободи слова” на телеканалі ICTV заявив міністр оборони Олексій Резніков, пише УНІАН, передає НСН.

За його словами, в України є на озброєнні ті ж самі комплекси, які має РФ, тому що “всі ми з вами виросли з Радянського Союзу”. Очільник Міноборони запевнив, що українське небо нині під захистом, хоча й не ідеальним.

“Звісно, ідеального прикриття немає і ми над цим працюємо. Сказати, що ми абсолютно захищені неможливо”,сказав Резніков.

При цьому міністр додав, що сьогодні “є легкі комплекси, які дозволяють збивати повітряні цілі теж, тому висадка десанту або чогось такого – неможлива”.

“Якщо говорити про бомбардування якимись важкими крилатими ракетами з боку Кремля, то думаю, що цей сценарій не реалістичний”,резюмував міністр, додаючи, що це “скоріше з фільмів жахів”.

Резніков

Раніше видання The Washington Post повідомило, що Росія вже близька до завершення підготовки вторгнення в Україну, Кремль може захопити Київ за два дні. У разі наступу з нашої країни можуть втекти до 5 мільйонів осіб. За оцінками експертів, на які посилається видання, можливість для дипломатичного врегулювання ситуації все більше виключається.

Нагадаємо, з початку листопада Росія зосередила навколо України понад 100 тисяч військ, які Путін, на думку Західної розвідки, може залучити для повномасштабного нападу на Україну.

Вже кілька місяців США і ЄС з Британією працюють над розробкою інструментів стримування агресії Кремля. Своєю чергою, Москва тисне на Вашингтон і НАТО ультиматумом щодо невступу України в Альянс.

У ЗСУ розповіли про кількість зброї для захисту від Росії

Лукашенко заявив, що війна з Україною “тривала б три-чотири дні”

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×