Купити квартиру в Дніпрі

В Україні за ускладнення чи смерть після COVID-вакцинації виплачуватимуть компенсацію

За ускладнення чи смерть після COVID-вакцинації в Україні виплачуватимуть компенсацію. Відповідне рішення ухвалили на засіданні Кабміну.

Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті “Волинські новини”.

Виплачуватимуть компенсацію. Які суми передбачені

У разі встановлення групи інвалідності, пов’язаної з ускладненнями, що виникли через використання ліків проти коронавірусу або після вакцинації:

  • 400-кратний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого на 1 січня (у 2022 році – 992 400 грн) – для осіб з інвалідністю І групи,
  • 350-кратний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб (у 2022 році – 868 350 грн)- для осіб з інвалідністю ІІ групи,
  • 300-кратний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб (у 2022 році – 744 300 грн) – для осіб з інвалідністю ІІІ групи.

виплачуватимуть компенсацію

У разі смерті, що настала внаслідок використання ліків проти коронавірусу або після вакцинації, членам сім’ї, батькам, утриманцям померлого виплатять 750-кратний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого на 1 січня (у 2022 році – 1 860 750 грн).

Чим може загрожувати одночасне зараження COVID-19 та грипом

Відповідно до постанови, якщо компенсацію, пов’язану з ускладненнями внаслідок використання ліків, буде отримано за процедурою Всесвітньої організації охорони здоров’я у рамках глобальної ініціативи «COVAX», тоді ця державна компенсація людині вже не виплачується. Виплати у разі встановлення особі інвалідності призначає та виплачує МОЗ.

Без візиту до лікаря: пацієнти з симптомами грипу, ГРВІ або COVID-19 можуть відкривати е-лікарняний дистанційно

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×