Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

В Україні скоротять термін дії COVID-сертифікатів: що відомо

Україна слідом за ЄС готується скоротити термін дії COVID-сертифікатів.

Вже цього тижня в Україні можуть ухвалити рішення щодо зменшення терміну, протягом якого дійсні “зелені” COVID-сертифікати. На даному етапі українські документи про вакцинацію дійсні протягом року.

Про підготовку змін стало відомо від заступника міністра охорони здоров’я Марії Карчевич в ефірі каналу “1+1”, передає НСН.

Чиновниця відповідає за питання цифрового розвитку у Міністерстві. За її словами, у Євросоюзі рішення щодо скорочення терміну дії сертифікатів про вакцинацію було ухвалено ще у грудні 2021 року. А набуло сили воно лише 10 січня 2021-го.

Виявлено новий штам коронавірусу Дельтакрон. Що про нього відомо

З огляду на те, що Україна всіляко намагається налаштувати роботу за ковідними документами відповідно до Європи, нам теж доведеться скоротити термін дії COVID-сертифікатів.

Планується, що вже цього тижня буде ухвалено відповідне рішення. Як і в країнах ЄС, український “зелений” COVID-сертифікат (про дві дози вакцини) буде дійсним протягом 270 днів, тобто 9 місяців.

Попередньо “жовтий” сертифікат, що підтверджує отримання лише першого щеплення, залишиться за часом незмінним.

Слід додати, що у МОЗ пообіцяли видавати додаткові сертифікати тим, хто збереться отримати бустерне щеплення проти коронавірусної хвороби.

Бустерну дозу проти коронавірусу дозволили для всіх повнолітніх в Україні

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×