Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

[:ru]В Украине ожидается подорожание интернета: в чем причина[:ua]В Україні очікується подорожчання інтернету: в чому причина[:]

[:ru]В Украине ожидается значительное подорожание интернета. Кроме того, может затормозиться, а кое-где и вовсе остановиться прокладка высокоскоростных телекоммуникаций. При этом идея развития цифровой инфрастуктуры страны, которая принадлежит президенту Зеленскому и его команде, может остаться не реализованной. А в отдаленных селах, как не было качественного интернета, так его и не будет.

Такую, совсем не радужную, перспективу обрисовал замглавы парламентского комитета по вопросам цифровой трансформации Александр Федиенко.

Об этом пишет today.ua, передает НСН.

Причина подорожания интернета и вероятного коллапса процесса цифровизации страны – не в повышении цен на оборудование и зарплат персоналу фирм, которые занимаются прокладкой телекоммуникаций. Хотя и это имеет место. Однако такие затраты прогнозируемы, и они на сегодня не являются критическими.

Причина в том, что Минэкономики решило обложить ввозной пошлиной импортную кабельную продукцию, без которой в прокладке надежных коммуникаций никак не обойтись, рассказывает Федиенко. А это значит, что подорожание интернета неминуемо.

“В свое время в закрытом формате было проведено так называемое спецрасследование насчет импорта в Украину проводов независимо от страны происхождения и экспорта. Решения мы пока не видели, однако было анонсировано, что стоимость на кабельную продукцию по импорту вырастет на 23%”,пишет нардеп.

Иными словами, правительство намерено ввести спецпошлину на кабельную продукцию, импортируемую в Украину. Из-за этого она подорожает, по крайней мере, на 23%. Причем все это делается “под соусом” защиты отечественного производителя.

Александр Федиенко говорит, что он обеими руками “за” поддержку национального производителя и всегда лично отстаивал эту позицию.

“Но вместе с тем убежден, что указанная позиция возможна лишь на основании вдумчивого экономического подхода, а не путем дополнительных налогов и запретов. Следует внедрять государственную поддержку развития технологий и инноваций, касающуюся национального производителя. Это поможет перейти от страны сырьевой продукции к стране высокотехнологической продукции”,резюмировал Федиенко.

Кроме того, он предлагает чиновникам из Минэкономики и всем желающим заглянуть на сайт Государственной таможенной службы, на котором можно найти все экспортно-импортные операции. Тогда выяснится, что, по крайней мере, последние пять лет, по группе телекоммуникационных кабелей экспорт стабильно превалирует над импортом. То есть, в импортировании нужных модификаций кабельной продукции нет никакой угрозы национальному производителю.

В Украине снова дорожает мобильная связь – в чем причина

 [:ua]В Україні очікується значне подорожчання інтернету. Крім того, може загальмуватися, а подекуди й зовсім зупинитися прокладання високошвидкісних телекомунікацій. При цьому ідея розвитку цифрової інфраструктури країни, яка належить президенту Зеленському та його команді, може залишитися нереалізованою. А у віддалених селах, як не було якісного інтернету, так його і не буде.

Таку, зовсім не райдужну, перспективу змалював заступник голови парламентського комітету з питань цифрової трансформації Олександр Федієнко.

Про це пише today.ua, передає НСН.

Причина подорожчання інтернету і ймовірного колапсу процесу цифровізації країни – не в підвищенні цін на обладнання та зарплат персоналу фірм, які займаються прокладкою телекомунікацій. Хоча і це має місце. Однак такі витрати прогнозовані, і вони на сьогодні не є критичними.

Причина в тому, що Мінекономіки вирішило обкласти ввізним митом імпортну кабельну продукцію, без якої в прокладанні надійних комунікацій ніяк не обійтися, розповідає Федієнко. А це означає, що подорожчання інтернету неминуче.

“Свого часу в закритому форматі було проведено так зване спецрозслідування щодо імпорту в Україну проводів незалежно від країни походження та експорту. Рішення ми поки не бачили, проте було анонсовано, що вартість на кабельну продукцію по імпорту зросте на 23%”,пише нардеп.

Іншими словами, уряд має намір ввести спецмито на кабельну продукцію, імпортовану в Україну. Через це вона подорожчає, принаймні, на 23%. Причому все це робиться “під соусом” захисту вітчизняного виробника.

Олександр Федієнко каже, що він обома руками “за” підтримку національного виробника і завжди особисто відстоював цю позицію.

“Але разом з тим переконаний, що зазначена позиція можлива лише на підставі вдумливого економічного підходу, а не шляхом додаткових податків і заборон. Слід впроваджувати державну підтримку розвитку технологій та інновацій, що стосується національного виробника. Це допоможе перейти від країни сировинної продукції до країни високотехнологічної продукції “,резюмував Федієнко.

Крім того, він пропонує чиновникам з Мінекономіки і всім бажаючим заглянути на сайт Державної митної служби, на якому можна знайти все експортно-імпортні операції. Тоді з’ясується, що, принаймні, останні п’ять років, по групі телекомунікаційних кабелів експорт стабільно превалює над імпортом. Тобто, в імпортуванні потрібних модифікацій кабельної продукції немає ніякої загрози національному виробнику.

В Україні знову дорожчає мобільний зв’язок – в чому причина[:]

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×