Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

В МОЗ повідомили про зміни в протоколі лікування COVID-19

В МОЗ повідомили про зміни в протоколі лікування COVID-19

В українському національному протоколі лікування коронавірусної хвороби COVID-19 з’явився новий препарат, повідомив на брифінгу 26 липня міністр охорони здоров’я Максим Степанов, передає Радіо Свобода, інформує НСН.

За словами Степанова, зміни в протоколі відбулися за результатами засідання робочої групи фахівців минулого тижня.

«Було додано препарат дексаметазон. Я хотів би зауважити, що це гормональний препарат, дуже чітко розписана схема, яким чином він використовується, при яких станах. Він застосовується винятково при кисневозалежних станах, тобто коли людині дають кисень у зв’язку з розвитком дихальної недостатності. Тільки за таких умов, в умовах госпіталізації, під наглядом лікаря його можна використовувати»,

– сказав він.

При цьому Міністерство охорони здоров’я вже повідомляло про внесення дексаметазону до протоколу лікування COVID-19 в червні.

Міністр наголосив на тому, що препарат не можна застосовувати амбулаторно, без припису та нагляду лікаря.

Також, за його словами, робоча група внесла зміни в протокол щодо застосування препаратів ремдесивір та гідроксихлорохіну.

«Це (гідроксихлорохін – ред.) лікарський засіб «Плаквеніл», він більш відомий, в яких станах зараз буде використовуватися – винятково при перебігу хвороби середньої тяжкості. Звісно, винятково в умовах стаціонару, тому що вони всі мають побічні ефекти і саме в такий спосіб його треба використовувати»,

– сказав Степанов.

Також з протоколу повністю виключили препарати лопінавір та ретинавір, додав він.

Читайте ще: Уряд оприлюднив постанову про продовження карантину в Україні: що зміниться

В МОЗ повідомили про зміни в протоколі лікування COVID-19

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×