Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

[:ru]В Минсоцполитики рассказали, на какую пенсию могут рассчитывать ФОПы[:ua]У Мінсоцполітики розказали, на яку пенсію можуть розраховувати ФОПи[:]

[:ru]Министр социальной политики Марина Лазебная заявила, что при выходе на пенсию ФОПы смогут рассчитывать лишь на минимальные выплаты. При условии, что есть стаж.

Об этом она сказала в интервью РБК-Украина, передает НСН.

“Большинство ФОПов уплачивают взносы с минимальной зарплаты. Поэтому могут рассчитывать только на минимальную пенсию. Опять же, если есть стаж. С одной стороны, никто не хочет идти на низкие пенсии, с другой – ФОПы платят минимум, таким образом просто “покупая” себе стаж”, подчеркнула министр.

[:ru]В Минсоцполитики рассказали, на какую пенсию могут рассчитывать ФОПы[:ua]У Мінсоцполітики розказали, на яку пенсію можуть розраховувати ФОПи[:]

Лазебная заявила, что для физлиц-предпринимателей следует сделать накопительную систему обязательной. Однако сегодня в депутатском законопроекте, с которым работает Минсоцполитики, речь идет о том, что ФОПы будут участвовать в обязательном накопительном уровне добровольно.

“Возможно, нужно было посмотреть на опыт других стран, когда для таких категорий солидарной системы нет, но есть обязательная накопительная. Потому что мы понимаем, что для ФОПов может быть слишком большой двойная нагрузка. С этими людьми нужен диалог”,отметила министр.

Лазебная также объяснила, почему пенсии в Украине через 30 лет могут снизиться почти вдвое.

“Если не накапливать и ничего не делать, то коэффициент замещения в Украине через 30 лет будет 18%. Сейчас он около 30%. Это – сколько составляет наша пенсия по отношению к заработной плате. Это прогноз Всемирного банка. То есть, например, если зарплата 10 тысяч гривен, то пенсия – 1800 гривен”,отметила министр.

Лазебная подчеркнула, что правительство уже в ручном режиме “дотягивает” солидарные пенсии.

“У нас есть пять минимальных пенсионных выплат. Одна рассчитывается от прожиточного минимума для людей с маленьким стажем, другая – для людей с полным стажем, сейчас составляет 2400 гривен и зависит от минимальной зарплаты. Еще три мы устанавливаем правительственными решениями, в том числе, доплаты по возрасту”,заявила глава Минсоцполитики.

Она подчеркнула, что без накопительной пенсии каждое правительство будет в ручном режиме “латать дыры”.

“В Украине нужно строить цивилизованную накопительную систему. Именно сейчас и нужно это делать. Ежегодно 60 тысяч человек из-за возраста у нас просто лишаются возможности участвовать в пенсионном накоплении. Тогда как в 77 странах это работает”,подытожила министр.

[:ua]Міністр соціальної політики Марина Лазебна заявила, що при виході на пенсію ФОПи зможуть розраховувати лише на мінімальні виплати. За умови, що є стаж.

Про це вона сказала в інтерв’ю РБК-Україна, передає НСН.

“Більшість ФОПів сплачують внески з мінімальної зарплати. Тому можуть розраховувати тільки на мінімальну пенсію. Знову ж таки, якщо є стаж. З одного боку, ніхто не хоче йти на низькі пенсії, з іншого – ФОПи платять мінімум, таким чином просто “купуючи” собі стаж”, підкреслила міністр.

[:ru]В Минсоцполитики рассказали, на какую пенсию могут рассчитывать ФОПы[:ua]У Мінсоцполітики розказали, на яку пенсію можуть розраховувати ФОПи[:]

Лазебна заявила, що для фізосіб-підприємців слід зробити накопичувальну систему обов’язковою. Однак сьогодні в депутатському законопроекті, з яким працює Мінсоцполітики, мова йде про те, що ФОПи братимуть участь в обов’язковому накопичувальному рівні добровільно.

“Можливо, потрібно було подивитися на досвід інших країн, коли для таких категорій солідарної системи немає, але є обов’язкова накопичувальна. Тому що ми розуміємо, що для ФОПів може бути занадто великим подвійне навантаження. З цими людьми потрібен діалог”,зазначила міністр.

Лазебна також пояснила, чому пенсії в Україні через 30 років можуть знизитися майже вдвічі.

“Якщо не накопичувати й нічого не робити, то коефіцієнт заміщення в Україні через 30 років буде 18%. Зараз він близько 30%. Це – скільки становить наша пенсія стосовно заробітної плати. Це прогноз Світового банку. Тобто, наприклад, якщо зарплата 10 тисяч гривень, то пенсія – 1800 гривень”,зазначила міністр.

Лазебна підкреслила, що уряд вже в ручному режимі “дотягує” солідарні пенсії.

“У нас є п’ять мінімальних пенсійних виплат. Одна розраховується від прожиткового мінімуму для людей з маленьким стажем, інша – для людей з повним стажем, зараз становить 2400 гривень і залежить від мінімальної зарплати. Ще три ми встановлюємо урядовими рішеннями, в тому числі доплати за віком”,заявила глава Мінсоцполітики.

Вона підкреслила, що без накопичувальної пенсії кожна держава буде в ручному режимі “латати дірки”.

“В Україні потрібно будувати цивілізовану накопичувальну систему. Саме зараз і потрібно це робити. Щорічно 60 тисяч осіб через вік у нас просто позбавляються можливості брати участь у пенсійному накопиченні. Тоді як в 77 країнах це працює”,підсумувала міністр.

[:]

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×