Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

У Білорусі заявили, що збили український безпілотник. Але той виявився російським

24 січня поблизу білорусько-українського кордону збили російський розвідувальний дрон “Орлан”, а не український, як наполягала білоруська влада.

Про це інформує російське опозиційне видання The Insider, передає НСН.

Журналісти-розслідувачі зазначили, що на знімкові, оприлюдненому білоруськими державними медіа, чітко видно конструкцію безпілотного апарату “Орлан” російського виробництва.

Де такий безпілотник є на озброєнні

Ці безпілотники є на озброєнні в збройних силах Білорусі, Росії, Казахстану, М’янми, Киргизстану та Узбекистану, але не в України.

Білоруські військові наполягали, що збили український БПЛА Spectator M1. Однак на опублікованому знімку на крилах збитого дрона не видно аеродинамічних кінцівок-вінглетів, які є у Spectator M1, але немає в “Орланів”.

До того ж, як наполягають журналісти, форма голови корпусу дуже подібна на “Орлани”, але не Spectator.

Посол України в Білорусі Ігор Кізім також підтвердив журналістам, що йдеться про “Орлан”, збитий білоруськими військовими, якого немає в українських Збройних силах.

безпілотник

БПЛА Spectator M1, який є на озброєнні в ЗСУ

Раніше, 3 лютого, Білорусь заявила, що 24 січня кордон між Україною та Білоруссю перетнув “шпигунський безпілотник”, який збили білоруси. Українські посадовці заперечили, що це був український безпілотник.

ФОТО: БЕЛТА

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×