Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Теробороні хочуть дозволити виконувати завдання в районі бойових дій

Рада хоче дозволити теробороні виконувати завдання в районі бойових дій – парламент ухвалив у першому читанні проєкт змін до Закону “Про основи національного спротиву” .

За це рішення проголосували 304 народні депутати, повідомляє Укрінформ, передає НСН.

Крім того, депутати скоротили наполовину терміни підготовки законопроєкту 6521 до другого читання.

Презентуючи пропоновані зміни до законодавства, народний депутат Роман Костенко наголосив:

«Це черговий законопроєкт, покликаний виправити деякі неузгодженості Закону України «Про основи національного супротиву». Цим законопроєктом передбачено надання можливості здійснювати виконання завдань тероборони на всій території України, включно з районами бойових дій, а також можливість виконувати завдання тероборони після розгортання основних сил і засобів в такому районі».

За словами Костенка, у разі ухвалення цих змін знімається обмеження щодо застосування тероборони в бою за потреби:

«Фактично, це знімає заборону їм воювати. Це відбуватиметься за рішення головнокомандувача».

Своєю чергою член профільного комітету ВР Михайло Забродський звернув увагу на те, що також є низка питань, які необхідно вирішити для ефективного розгортання тероборони. Зокрема, невирішеним залишається питання, де брати необхідну кількість бронежилетів, транспорт і засоби зв’язку. Також є питання щодо навчально-матеріальної бази, пунктів постійної дислокації – для цього має бути цільове бюджетне фінансування відповідних програм, вважає Забродський.

Під час обговорення депутати наголошували, що до другого читання мають бути врегульовані й питання щодо застосування зброї. На сьогодні тероборона може застосовувати мисливську, стрілецьку й інші види зброї, натомість резервісти мають право використовувати лише стрілецьку зброю. Крім того, слід чіткіше визначити, що має робити орган місцевого самоврядування для створення належних умов для сил тероборони.

Як повідомлялось, з 1 січня в Україні набув чинності закон «Про основи національного спротиву», яким визначені завдання територіальної оборони, руху опору і підготовки громадян України до національного спротиву, а також встановлено порядок організації, підготовки та ведення територіальної оборони і руху опору.

Сили територіальної оборони ЗСУ з 1 січня 2022 року очолює генерал Юрій Галушкін.

79-річна захисниця Маріуполя з автоматом у руках стала зіркою світових ЗМІ

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×