Купити квартиру в Дніпрі

Смертельна ДТП з машиною Ярославського: що відомо

9 лютого близько 22:55 на трасі Київ – Харків – Довжанський сталася смертельна ДТП з машиною Ярославського. Авто з кортежу бізнесмена збило чоловіка, жертва аварії загинула від множинних переломів, травм життєво важливих органів і голови.

На місці аварії знайшли номерні знаки “0018”, які, як виявилося, належать одному з авто Ярославського. За даними журналістів “Української правди“, загиблого 50-річного чоловіка переїхали одразу дві автівки, й обидві, ймовірно, належать кортежу харківського бізнесмена.

Крім цього співрозмовник УП стверджує, що Ярославський був на місці події. Водночас, чи перебував він за кермом – покажуть експертизи, призначені правоохоронцями. Правоохоронці викликали бізнесмена на допит як можливого учасника ДТП, але Ярославський не з’явився, бо за кілька годин після аварії виїхав із країни.

Але після смертельної аварії до поліції прийшов водій Ярославського і заявив, що саме він був за кермом Mersedes, який на смерть збив чоловіка на трасі.

Пізніше стало відомо, що міністр внутрішніх справ Денис Монастирський звільнив начальника поліції Харківської області Станіслава Перліна. Про це міністр повідомив у Facebook Монастирського, передає НСН.

“Причиною таких моїх дій стало те, що сьогодні слідчі Харківскої поліції подали до прокуратури Харківської області підозру за скоєння резонансної ДТП, яку було складено на особу, яка прийшла вранці і заявила, що саме вона була за кермом авто, на якому було скоєно смертельне ДТП.

Натомість, вже сьогодні стало відомо, що ця особа перебувала під час ДТП в іншому місці”, написав Монастирський.

Крім того, відносно поліціянтів і прокурорів у цій справі проведуть розслідування. Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснюватиме Офіс генерального прокурора. Про це повідомила у Facebook генпрокурорка Ірина Венедиктова.

Зокрема вона заявила, що “людина, яка зізналася у скоєнні злочину, на загальну думку поліціянтів і прокурорів – простіше кажучи, бреше”.

Венедиктова бере справу під особистий контроль.

За інформацією джерел “Телеграфу“, за кермом машини, яка збила людину на смерть, ймовірно, міг бути саме Ярославський.

Сам Ярославський вранці 10 лютого заявив, що на момент ДТП він спав у себе вдома. Але незабаром бізнесмен покинув Україну, вилетівши з Харкова до Лондона. Разом із ним був помічений його тесть Сергій Свентицький.

“Українська правда” публікує відео в ніч на 10 лютого з камер спостереження, що зафіксували кортеж бізнесмена Олександра Ярославського після ДТП, в якій загинула людина.

А у Телеграм-каналі “Харків-Life” з’явилася інформація, що поліція минулої ночі проводила обшуки за місцем проживання як самого Ярославського, так і чоловіка, який представився водієм авто, який збив людину, а також у готелі Kharkiv Palace.

ДТП з машиною Ярославського. Що загрожує винному у смертельній аварії

За фактом смертельної ДТП розпочато розслідування в рамках кримінального провадження одразу за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, що керують транспортними засобами),
  • за ч. 3 ст. 135 (залишення у небезпеці).

Згідно з чинним законодавством, винуватцю загрожує до 8 років ув’язнення.

Нагадаємо, зазначена ДТП сталася у ніч на 10 лютого на трасі між Харковом та селищем Мартове, де проживає Ярославський. Внаслідок зіткнення загинув 50-річний чоловік. Сам бізнесмен свою провину заперечує, а компанія DCH, якою він володіє, у своєму пресрелізі повідомила, що за кермом був один зі співробітників допоміжних служб компанії.

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×