Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

[:ru]Что будет с ценами на продукты питания до конца октября[:ua]Що буде з цінами на продукти харчування до кінця жовтня [:]

[:ru]Множество прогнозов о снижении цен на продукты питания после сбора нового урожая, похоже, не сбудутся. Подсолнечное масло, хлеб, крупы, мясо, овощи и молоко могут очень сильно подорожать по ряду причин уже до конца октября 2021 года.

Об этом НСН узнал из сообщения today.ua.

Украинцам рекомендуют не ждать снижения стоимости на основные продукты питания, поскольку самые низкие цены это те, которые потребители видят на рынках и в магазинах сейчас. Но уже до конца текущего месяца стоимость большинства видов продовольственной продукции вырастет.

Повышение цен обусловлено в первую очередь подорожанием энергоносителей, в частности, газа.

По мнению экономического эксперта Олега Пендзина, точные прогнозы о ценах на продукты питания до конца осени 2021 года делать пока рано, все станет ясно, когда будут полностью собраны все урожаи, т.е. в конце октября.

В то же время, Пендзин уже сейчас утверждает, что ни один из видов продуктов питания в Украине дешеветь не будет.

Единственный его позитивный прогноз касается стоимости подсолнечного масла, которое не подешевеет, но и не подорожает до конца осени.

Ценники на все виды овощей ближе к зиме вырастут на 50-80 процентов, избежать подорожания не удастся, поскольку это традиционная ежегодная практика.

На европейском рынке прогнозируют резкий скачок цен на все виды мучных изделий, скорее всего, Украину это тоже коснется.

Кстати, недавно “НСН” писал:

Цены на хлеб в Украине резко повысятся – эксперт

Цены на дрова в Украине выросли: стоимость отопления газом и дровами почти одинакова

 [:ua]Безліч прогнозів щодо зниження цін на продукти харчування після збору нового врожаю, схоже, не збудуться. Соняшникова олія, хліб, крупи, м’ясо, овочі та молоко можуть дуже сильно подорожчати через низку причин уже до кінця жовтня 2021 року.

Про це НСН дізнався з повідомлення today.ua.

Українцям рекомендують не чекати на зниження вартості основних продуктів харчування, оскільки найнижчі ціни це ті, які споживачі бачать на ринках і в магазинах зараз. Але вже до кінця поточного місяця вартість більшості видів продовольчої продукції виросте.

Підвищення цін обумовлене в першу чергу подорожчанням енергоносіїв, зокрема, газу.

На думку економічного експерта Олега Пендзина, точні прогнози про ціни на продукти харчування до кінця осені 2021 роки робити поки рано, все стане ясно, коли будуть повністю зібрані всі врожаї, тобто в кінці жовтня.

У той же час, Пендзин вже зараз стверджує, що жоден з видів продуктів харчування в Україні дешевшати не буде.

Єдиний його позитивний прогноз стосується вартості соняшникової олії, яка не подешевшає, але й не подорожчає до кінця осені.

Цінники на всі види овочів ближче до зими виростуть на 50-80 відсотків, уникнути подорожчання не вдасться, оскільки це традиційна щорічна практика.

На європейському ринку прогнозують різкий стрибок цін на всі види борошняних виробів, швидше за все, Україну це теж торкнеться.

До речі, нещодавно “НСН” писав:

Ціни на хліб в Україні різко підвищаться – експерт

Ціни на дрова в Україні зросли: вартість опалення газом чи дровами майже однакова

 [:]

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×