Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Держдума Росії попросила Путіна визнати “Л/ДНР”

Депутати Держдуми Росії проголосували за те, щоб направити звернення до президента Путіна з проханням визнати “незалежними” «Л/ДНР».

Про це з посиланням на ТАСС пише Громадське, передає НСН.

Як уточнив речник нижньої палати парламенту РФ В’ячеслав Володін, документ направлять главі держави негайно.

Зазначається, що депутати розглядали дві постанови: одну подала «Комуністична партія Росії» ще в січні. Вона передбачала направлення звернення про визнання самопроголошених республік одразу до Путіна.

За їхніми словами, це створить підстави «для забезпечення гарантій безпеки та захисту цих народів від зовнішніх загроз та реалізації політики геноциду щодо жителів республік». А ще їхнє визнання, як вважають у партії, нібито «допоможе зміцненню миру і регіональної стабільності та започаткує процес міжнародного визнання обох держав».

Другий проєкт з’явився 14 лютого — його подали депутати від путінської партії «Єдина Росія» Віктор Водолацький та Артем Туров. Вони, на відміну від першого документа, пропонують не одразу звертатися до президента Путіна з проханням визнати «Л/ДНР», а спочатку провести консультації з МЗС Росії.

Як пише «Новая газета», комуністи критикували другу постанову, бо вважали, що вона затягне ухвалення рішення.

За проєкт постанови комуністів проголосував 351 депутат, а за документ «Єдиної Росії» — 310. Тож тепер депутати мають направити звернення одразу до Путіна.

Нагадуємо, напередодні голосування Держдуми радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявляв, що будь-які постанови про визнання «Л/ДНР» означатимуть лише явну відмову Росії від Мінських домовленостей.

А Верховна Рада України 15 лютого звернулась до міжнародних організацій, урядів і парламентів держав світу щодо невизнання незалежності самопроголошених республік. Зокрема український парламент просить світ не підтримувати будь-які рішення Росії щодо визнання «Л/ДНР».

Держдума просить визнати “Л/ДНР”. Вплив Росії на Донбасі

Офіційно Росія не визнає своєї участі у війні на Донбасі та досі не визнавала незалежності самопроголошених республік. Проте РФ поширювала свій вплив на окуповані території, зокрема, за допомогою видачі російських паспортів.

Наприклад, торік Росія прискорила масове видавання своїх паспортів на окупованих територіях Донбасу. Крім того, влада РФ дозволила мешканцям окупованих територій, які мають російські паспорти, онлайн голосувати на виборах у Держдуму Росії.

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×