Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Пенсійний калькулятор: як самостійно розрахувати майбутню пенсію

Зважаючи на майбутні зміни у нарахуванні пенсій (з 1 грудня поточного та з січня 2022 року) українці цікавляться питанням про розмір майбутньої виплати. Пенсійний калькулятор, розроблений ПФУ, допоможе здійснити розрахунки самостійно.

Потенційному одержувачу пенсійної виплати потрібно попередньо отримати кваліфікований електронний підпис Дія.Підпис.

Про це НСН дізнався з повідомлення НВ.

Cтраховий стаж та заробітна плата обчислюються на основі даних, що містяться у реєстрі застрахованих осіб державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Крім того, є можливість самостійно внести інформацію про страховий стаж, набутий до 1 січня 2004 року (періоди трудової діяльності та інші періоди, які враховуються при призначенні пенсії).

Сервіс за результатами обчислення стажу (у т.ч. з урахуванням додатково внесеної інформації) відповідно до статті 26 Закону України Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування визначає право на призначення пенсії та дату, в яку виникне таке право.

Розмір пенсії визначається в поточних цінах виходячи з розрахункового значення, отриманого за допомогою Пенсійного калькулятора.

За результатами обчислення надається розрахунок пенсії та його складові (помісячний розрахунок коефіцієнтів заробітної плати, страховий стаж, розмір пенсії за формулою, доплата за понаднормовий стаж тощо).

Результати розрахунку розміру пенсії зберігаються в особистому кабінеті та доступні для перегляду в будь-який час.

Скористатися Пенсійним калькулятором можна в особистому кабінеті на офіційному сайті Пенсійного фонду України.

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×