Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Як зміняться пенсії українців віком від 65 років

В Україні у 2022 році заплановано кілька етапів підвищення пенсій, деякі з них торкнуться і людей від 65 років.

Про це йдеться у повідомленні Пенсійного фонду України,з посиланням на “Сегодня” передає НСН.

Відтак найближчий перерахунок пенсій – індексація на 14% – відбудеться 1 березня. Вона буде здійснюватися автоматично та передбачає доплату до пенсії наступним віковим категоріям:

  • людям старше 80 років щомісяця доплачуватимуть близько 500 грн;
  • людям віком від 75 до 80 років – 400 грн.

Обов’язково зросте розмір мінімальної пенсії. За наявності не менше 20 років стажу у жінок, і не менше 25 чоловіків, пенсіонери старше 80 отримуватимуть мінімум 2600 грн, а люди від 75 до 80 років – щонайменше 2500 грн.

від 65 років

Виплати людям віком від 65 років

Наступні зміни чекають у жовтні пенсіонерів віком від 70 років. За наявності повного страхового стажу їхня пенсійна виплата становитиме як мінімум 3000 грн.

Для людей віком від 65 років розмір мінімальної пенсії становитиме 2680 грн, проте лише за наявності повного страхового стажу.

У жовтні 2022 року також буде встановлено щомісячну доплату до пенсії у розмірі 300 грн для пенсіонерів від 70 до 75 років.

Що впливає розмір пенсії?

Трудовий стаж, безумовно, грає велику роль призначенні пенсії, оскільки без нього взагалі неможливо вийти на заслужений відпочинок.

Однак якщо говорити про розмір виплати, то важливіший особистий коефіцієнт, тобто, наскільки офіційна зарплата була більшою, дорівнювала або менша за середню по країні.

Якщо кожен рік стажу збільшує пенсію лише з 1%, то особистий коефіцієнт може помножити розмір виплати втричі чи навіть в п’ять разів.

Безкоштовні смартфони для пенсіонерів – коли почнеться запис на отримання, розповів міністр

Надбавки до виплат отримають пенсіонери навіть без індексації пенсій

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×