Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

[:ru]Ограничение использования: какими будут минимальные цены на пластиковые пакеты[:ua]Обмеження використання: якими будуть мінімальні ціни на пластикові пакети[:]

[:ru]Минэкономики обнародовало проект постановления Кабинета Министров Украины “Об установлении минимальных розничных цен на пластиковые пакеты».

Об этом сообщает Ліга.Закон , передает НСН.

Напомним, в июне Верховная Рада приняла Закон об ограничении оборота пластиковых пакетов на территории Украины.

Частями первой – третьей статьи 3 Закона определено, что распространение пластиковых пакетов осуществляется на платной основе. Розничные цены на пластиковые пакеты не могут быть ниже минимальных цен, устанавливаемых Кабинетом Министров Украины.

Проектом предусматривается установить минимальные розничные цены на пластиковые пакеты в форме рукава, с дном и открытой горловиной со стенками толщиной более 50 микрометров в таких размерах, гивен за один пакет с НДС:

  • 2,0 – без ручек (без боковых складок);
  • 2,50 – без ручек (с боковыми складками) с ручками (без боковых складок);
  • 3,0 – с ручками (с боковыми складками).

Эти розничные цены являются минимально допустимым уровнем цен на пластиковые пакеты (независимо от ширины, длины, глубины боковых складок, нанесенной маркировки), который может применяться субъектом хозяйствования, осуществляющее распространение пластиковых пакетов.

Отметим, до 1 января 2023 года будут разрешены сверхтонкие пластиковые пакеты, предназначенные для упаковки и/или транспортировки свежей рыбы, мяса и продуктов из них, сыпучих продуктов, льда и распространяются в объектах розничной торговли как первичная упаковка.

Постановление должно вступить в силу с 10 декабря 2021 года.[:ua]Мінекономіки оприлюднило проект постанови Кабінету Міністрів України “Про встановлення мінімальних роздрібних цін на пластикові пакети”.

Про це інформує Ліга.Закон, передає НСН.

Нагадаємо, в червні Верховна Рада прийняла Закон про обмеження обігу пластикових пакетів на території України.

Частинами першою – третьою статті 3 Закону визначено, що розповсюдження пластикових пакетів здійснюється виключно на платній основі. Роздрібні ціни на пластикові пакети не можуть бути нижчими за мінімальні ціни, що встановлюються Кабінетом Міністрів України.

Проектом передбачається встановити мінімальні роздрібні ціни на пластикові пакети у формі рукава, з дном та відкритою горловиною із стінками товщиною понад 50 мікрометрів у таких розмірах, гривень за один пакет з ПДВ:

  • 2,0 – без ручок (без бокових складок);
  • 2,50 – без ручок (з боковими складками); з ручками (без бокових складок);
  • 3,0 – з ручками (з боковими складками).

Ці роздрібні ціни є мінімально допустимим рівнем цін на пластикові пакети (незалежно від ширини, довжини, глибини бокових складок, нанесеного маркування), який може застосовуватися суб’єктом господарювання, що здійснює розповсюдження пластикових пакетів.

Відзначимо, до 1 січня 2023 року будуть дозволені надтонкі пластикові пакети, що призначені для пакування та/або транспортування свіжої риби, м’яса та продуктів із них, сипучих продуктів, льоду та розповсюджуються в об’єктах роздрібної торгівлі як первинна упаковка.

Постанова має набрати чинності з 10 грудня 2021 року.[:]

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×