Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

[:ru]Названы самые распространенные симптомы коронавируса у вакцинированных[:ua]Названо найпоширеніші симптоми коронавірусу у вакцинованих[:]

[:ru]Коронавирус в мире продолжает активно распространятся, инфицируя как взрослых, так и детей.

Ученые из Дании сообщили, что вакцинированные от COVID-19 также могут заболеть в связи с так называемой прорывной инфекцией.

Однако люди, получившие полный курс вакцинации, намного легче переносят болезнь и реже попадают в больницу с осложнениями. Об этом сообщает Danmarks Radio, со ссылкой на Ракурс передает НСН.

Медики назвали наиболее распространенные симптомы у вакцинированных:

  • насморк,
  • кашель,
  • головная боль,
  • чихание,
  • боли в горле.

Специалисты отмечают, что гораздо реже встречается высокая температура и потеря обоняния. По словам ученых, вакцинированные люди могут столкнуться с разной степенью тяжести коронавирусной инфекции.

Однако риск тяжелой формы COVID-19 и возможной смерти все же намного ниже, чем у тех, кто не проходил вакцинацию.

По словам медиков, у вакцинированных в возрасте старше 70 лет эффективность вакцины начинает снижаться спустя полгода после получения второй прививки. Однако бустерная доза может значительно повысить уровень защиты от COVID-19.

При этом врачи предупредили, что привитые люди могут бессимптомно переносить COVID-19 и являться переносчиками заболевания. В связи с этим нужно регулярно проходить тестирование.

Также эксперты утверждают, что антитела против SARS-CoV-2 держатся как минимум 10 месяцев. Однако если к человеку, который переболел альфа-штаммом, попадет дельта-штамм, то иммунитету придется заново собирать антитела.[:ua]Коронавірусна інфекція у світі продовжує активно поширюватися, інфікуючи як дорослих, так і дітей. Які симптоми коронавірусу можуть бути у вакцинованих людей?

Вчені з Данії повідомили, що вакциновані від COVID-19 також можуть захворіти через так звану проривну інфекцію.

Однак люди, які отримали повний курс вакцинації, набагато легше переносять хворобу та рідше потрапляють до лікарні з ускладненнями. Про це повідомляє Danmarks Radio, з посиланням на Ракурс передає НСН.

Медики назвали найпоширеніші симптоми у вакцинованих:

  • нежить,
  • кашель,
  • головний біль,
  • чхання,
  • біль у горлі.

Фахівці зазначають, що набагато рідше може виникнути висока температура чи втрата нюху. За словами вчених, вакциновані люди можуть зіткнутися з різним ступенем тяжкості коронавірусної інфекції.

Однак ризик важкої форми COVID-19 і можливої ​​смерті все ж набагато нижчий, ніж у тих, хто не проходив вакцинацію.

За словами медиків, у вакцинованих віком від 70 років ефективність вакцини починає знижуватися через півроку після отримання другого щеплення. Однак бустерна доза може значно підвищити рівень захисту від COVID-19.

При цьому лікарі попередили, що щеплені люди можуть безсимптомно переносити COVID-19 та бути переносниками хвороби. У зв’язку з цим потрібно регулярно проходити тестування.

Також експерти стверджують, що антитіла проти SARS-CoV-2 тримаються щонайменше 10 місяців. Однак якщо до людини, яка перехворіла на альфа-штам, потрапить дельта-штам, то імунітету доведеться заново створювати антитіла.[:]

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×