Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

[:ru]Медведчуку продлили домашний арест[:ua]Медведчуку продовжили домашній арешт [:]

[:ru]Печерский районный суд Киева продлил домашний арест народному депутату Виктору Медведчуку. Его подозревают в государственной измене.

Об этом сообщает РБК-Украина, передает НСН.

Медведчука оставили под домашним арестом до 7 сентября. Ему запрещено покидать место жительства, за исключением необходимости оказания медицинской помощи.

Также нардеп обязан:

  • прибывать в орган досудебного расследования, суд или прокуратуру по каждому требованию;
  • не выезжать из города Киева и области без разрешения прокурора или суда;
  • воздержаться от общения с подозреваемыми или свидетелями;
  • сдать паспорта для выезда за границу.

Решение суда могут обжаловать в течение пяти дней.

Читайте еще: Яхту Медведчука спрятали от санкций в оффшоре (ВИДЕО)

Медведчука подозревают в:

  • покушении на расхищение природных ресурсов (по версии следствия, в 2015 году фигуранты дела вступили в сговор с чиновником правительства РФ для добычи полезных ископаемых на шельфе Черного моря);
  • передаче российским спецслужбам сведений, содержащих гостайну (в 2020 году Медведчук передал сведения о секретном подразделении украинской армии);
  • антиукраинской деятельности (Медведчука подозревают в намерении создать инфраструктуру влияния через украинцев, работающих в РФ).

Напомним, 13 мая суд избрал Виктору Медведчуку меру пресечения в виде круглосуточного ареста. Как сообщили РБК-Украина в Офисе генпрокурора, на следующий день политику одели электронный браслет.

Когда Медведчуку избирали меру пресечения, cторона обвинения просила суд отправить парламетария в СИЗО до 10 июля с правом залога в размере 300 млн гривен. Однако, его отправили под домашний арест.

В прокуратуре также отмечали, что в случае доказательства вины Медведчуку будет грозить до 15 лет тюрьмы.

Фото: Радио Свобода[:ua]Печерський районний суд Києва продовжив домашній арешт народному депутату Віктору Медведчуку. Його підозрюють у державній зраді.

Про це повідомляє РБК-Україна, передає НСН.

Медведчука залишили під домашнім арештом до 7 вересня. Йому заборонено залишати місце проживання, за винятком необхідності надання медичної допомоги.

Також нардеп зобов’язаний:

  • прибувати до органу досудового розслідування, суду чи прокуратури за кожною вимогою;
  • не виїжджати з міста Києва та області без дозволу прокурора або суду;
  • утриматися від спілкування з підозрюваними або свідками;
  • здати паспорти для виїзду за кордон.

Рішення суду можуть оскаржити протягом п’яти днів.

Читайте ще: Яхту Медведчука сховали від санкцій в офшорі (ВІДЕО)

Медведчука підозрюють в:

  • замаху на розкрадання природних ресурсів (за версією слідства, в 2015 році фігуранти справи вступили в змову з чиновником уряду РФ для видобутку корисних копалин на шельфі Чорного моря);
  • передачі російським спецслужбам відомостей, що містять держтаємницю (у 2020 році Медведчук передав відомості про секретний підрозділ української армії);
  • антиукраїнській діяльності (Медведчука підозрюють у намірі створити інфраструктуру впливу через українців, які працюють у РФ).

Нагадаємо, 13 травня суд обрав Віктору Медведчуку запобіжний захід у вигляді цілодобового арешту, наступного дня політику одягли електронний браслет.

Коли Медведчуку обирали запобіжний захід, сторона обвинувачення просила суд відправити парламетарія в СІЗО до 10 липня з правом застави у розмірі 300 млн гривень. Однак, його відправили під домашній арешт.

У прокуратурі також зазначали, що у разі доведення провини Медведчуку загрожуватиме до 15 років в’язниці.

Фото: Радіо Свобода[:]

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×