Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Лукашенко заявив, що війна з Україною “тривала б три-чотири дні”

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що якби почалася війна з Україною, вона «тривала б три-чотири дні».

Він заявив, що на Заході «розуміють безперспективність війни» із силами Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ).

Про це Лукашенко сказав в інтерв’ю російському пропагандисту Володимиру Соловйову, пише Громадське, передає НСН.

Він заявив, що не бачить можливості повномасштабної війни, бо «зараз комфортно живеться».

Окрім того, Лукашенко згадав про операцію ОДКБ під час протестів у Казахстані. Мовляв, західні країни «розуміють безперспективність війни із силами ОДКБ», бо «у Європі буде простіше».

«ОДКБ показало: поки вони там розгорнуться і перешлють сюди якісь війська, ми вже стоятимемо біля Ла-Маншу. Вони це знають. У чому цінність ОДКБ: що ми показали. Скільки сил у нас там було ㅡ всього нічого, але ми показали. А якби треба було, там би збільшилися ці сили. Ми біля Алмати, а Путін у Нурсултані взяли аеропорти під контроль»,заявив Лукашенко.

Він додав, що Україна не буде воювати з ОДКБ, бо ця війна «тривала б три-чотири дні».

«Там не буде кому проти нас воювати. Ті, кого там показують із цими дерев’яними автоматами, як вони тренуються… Так ми зараз вийдемо з тобою до сусідньої зали, знімемо на мобільний телефон це тренування і покажемо… Щойно трохи запахло, Володя Зеленський одразу “трухнув”»,заявляє Лукашенко.

Нагадаємо, наприкінці листопада 2021 року самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявляв, що Білорусь не залишиться осторонь, якщо Захід «розв’яже війну» на Донбасі або на кордоні з Росією. «І ясно, на чиїй стороні ми будемо», — казав він.

Нещодавно Лукашенко заявив про намір стягнути до кордону з Україною «цілий контингент» військових, щоб «захистити південний кордон». А 28 січня Лукашенко сказав, що Білорусь воюватиме у двох випадках: якщо проти неї скоять пряму агресію або «нападуть» на Росію. Після цього він сам собі заперечив і заявив, що не відправить військових на чужу територію.

У ЗСУ розповіли про кількість зброї для захисту від Росії

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×