Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

[:ru]Кто в 2022 году останется без пенсии – требования ужесточаются[:ua]Хто у 2022 році залишиться без пенсії – вимоги посилюються[:]

[:ru]В 2022 году в силу вступают новые требования для выхода на заслуженный отдых. Основной акцент – не на возраст, а на страховой стаж.

Об этом сообщает На пенсии, передает НСН.

Так, для того, чтобы выйти на пенсию в положенные законом 60 лет, нужно будет иметь уже не 28 лет стажа, как в нынешнем году, а 29.

Причем речь идет именно о страховом стаже – времени работы, в течение которого с зарплаты регулярно отчислялись взносы в Пенсионный фонд. А сегодня, к сожалению, далеко не все украинцы могут похвастаться, что получали официальную зарплату.

Таким образом, в 2022 году вовремя выйти на пенсию смогут лишь те граждане, у которых к моменту достижения ими 60-летнего возраста наберется не менее 29 легально отработанных лет.

Кто еще выйдет на пенсию

В этом же году смогут выйти на пенсию 63-летние украинцы, которым в свое время не хватило страхового стажа, чтобы отправиться на заслуженный отдых как положено, в 60. Выйти на пенсию в 63 в 2022 году смогут граждане, накопившие от 19 до 29 лет страхового стажа.

Кстати, недавно “НСН” писал: Выплаты на детей: на какую помощь рассчитывать беременным и одиноким матерям в 2022 году

А для тех, кто не сумеет накопить к 63 годам и 19 лет стажа, придется рассчитывать на пенсию только в 65 лет.

Для тех украинцев, которые к 65 годам не наберут и 15 лет страхового стажа, на пенсию вообще могут не рассчитывать. Они смогут получать социальную помощь, максимальный размер которой равен прожиточному минимуму.[:ua]У 2022 році набирають чинності нові вимоги для виходу на заслужений відпочинок. Основний акцент – не на вік, а на страховий стаж.

Про це інформує На пенсії, передає НСН.

Так, для того, щоб вийти на пенсію в належні законом 60 років, потрібно буде мати вже не 28 років стажу, як цього року, а 29.

Причому йдеться саме про страховий стаж – час роботи, протягом якого із зарплати регулярно відраховувалися внески до Пенсійного фонду. А сьогодні, на жаль, далеко не всі українці можуть похвалитися, що отримували офіційну зарплатню.

Таким чином, у 2022 році вчасно вийти на пенсію зможуть лише ті громадяни, у яких на момент досягнення ними 60-річного віку набереться щонайменше 29 легально відпрацьованих років.

Хто ще вийде на пенсію

Цього ж року зможуть вийти на пенсію 63-річні українці, яким свого часу не вистачило страхового стажу, щоб вирушити на заслужений відпочинок як належить, у 60. Вийти на пенсію у 63 у 2022 році зможуть громадяни, які накопили від 19 до 29 років страхового стажу.

До речі, нещодавно “НСН” писав: Виплати на дітей: на яку допомогу розраховувати вагітним та одиноким матерям у 2022 році

А для тих, хто не зуміє накопичити до 63 років 19 років стажу, доведеться розраховувати на пенсію лише у 65 років.

Ті українці, які до 65 років не наберуть і 15 років страхового стажу, на пенсію взагалі можуть не розраховувати. Вони зможуть отримувати соціальну допомогу, максимальний розмір якої дорівнює прожитковому мінімуму.[:]

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×