Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

[:ru]Холод в квартирах полезен – Комаровский отреагировал на повышение цены газа[:ua]Холод у квартирах корисний – Комаровський відреагував на підвищення ціни газу[:]

[:ru]Сложившийся газовый кризис и подорожание топлива может неплохо сказаться на сокращении осложнений после респираторных заболеваний.

Такое мнение озвучил в эфире программы “Время Голованова” на телеканале “Украина 24” известный врач Евгений Комаровский, пишет РБК-Украина, передает НСН.

Медик уверен, что холод в квартирах полезен, ведь он многократно уменьшает риск осложнений после респираторных вирусных инфекций.

По словам Комаровского, в 1992-1993 годах – это времена серьезного газового кризиса в Украине, он заведовал отделением респираторных инфекций в Харьковской областной инфекционной больнице. И несмотря на холод в квартирах у украинцев, в отделении этой больнице детей лечилось в пять раз меньше обычного.

“Оказалось, что холод в квартирах многократно уменьшает риск осложнений после респираторных вирусных инфекций. Все эти бронхиты, пневмонии – возникают тогда, когда в легких засыхает слизь. А если холодно и сыро – дети в фуфайках сидят по домам и в больницы попадают реже”,сказал Комаровский.

Что говорят в правительстве

Несмотря на рекордное подорожание природного газа в Европе, цены на газ для бытовых потребителей в Украине не изменятся. Годовой тариф будет действовать как минимум до мая 2022 года. Об этом говорил премьер Денис Шмыгаль.

“Цена на газ зафиксирована годовым контрактом НАК “Нафтогаза” на уровне 7,96 гривен. Этот контракт действует до 1 мая следующего года, далее он будет пересматриваться и предлагать следующий годовой контракт. У большинства газоснабжающих компания цена также зафиксирована в районе 8 гривен для бытовых потребителей”,отметил он.

Кстати, недавно “НСН” писал: Владельцы частных домов будут платить за газ по другому тарифу

 [:ua]Сформована газова криза і подорожчання палива може непогано позначитися на скороченні ускладнень після респіраторних захворювань.

Таку думку озвучив в ефірі програми “Час Голованова” на телеканалі “Україна 24” відомий лікар Євген Комаровський, пише РБК-Україна, передає НСН.

Медик впевнений, що холод в квартирах корисний, адже він багаторазово зменшує ризик ускладнень після респіраторних вірусних інфекцій.

За словами Комаровського, в 1992-1993 роках – це часи серйозної газової кризи в Україні, він завідував відділенням респіраторних інфекцій в Харківській обласній інфекційній лікарні. І незважаючи на холод в квартирах в українців, у відділенні цієї лікарні дітей лікувалося в п’ять разів менше звичайного.

“Виявилося, що холод в квартирах багаторазово зменшує ризик ускладнень після респіраторних вірусних інфекцій. Всі ці бронхіти, пневмонії-виникають тоді, коли в легенях засихає слиз. А якщо холодно і сиро-діти в фуфайках сидять по домівках і в лікарні потрапляють рідше”,сказав Комаровський.

Що кажуть в уряді

Незважаючи на рекордне подорожчання природного газу в Європі, ціни на газ для побутових споживачів в Україні не зміняться. Річний тариф діятиме як мінімум до травня 2022 року. Про це говорив прем’єр Денис Шмигаль.

“Ціна на газ зафіксована річним контрактом НАК “Нафтогазу” на рівні 7,96 гривень. Цей контракт діє до 1 травня наступного року, далі він буде переглядатися і пропонувати наступний річний контракт. У більшості газопостачальних компанія ціна також зафіксована в районі 8 гривень для побутових споживачів”, зазначив він.

До речі, нещодавно “НСН” писав: Власники приватних будинків будуть платити за газ за іншим тарифом

 [:]

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×