Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

[:ru]Газовые счетчики можно устанавливать до 2023 года – Зеленский подписал закон[:ua]Газові лічильники можна встановлювати до 2023 року – Зеленський підписав закон[:]

[:ru]Президент Украины Владимир Зеленский подписал закон, который продлевает до 1 января 2023 конечные сроки установления индивидуальных счетчиков для населения, использующего газ для приготовления пищи.

Как передает Укринформ, об этом сообщает сайт Президента Украины, информирует НСН.

Глава государства подписал Закон «Об обеспечении коммерческого учета природного газа» относительно пересмотра сроков установления потребителям счетчиков природного газа» № 1338-IX, который Верховная Рада приняла 5 марта.

Целью документа является улучшение работы по внедрению 100% коммерческого учета природного газа для населения, проживающего в квартирах и частных домах, в которых природный газ используется в частности для приготовления пищи.

«Так, документ предусматривает продление до 1 января 2023 установление компаниями, осуществляющими распределение газа на соответствующей территории, счетчиков в квартирах потребителей, где газ используется только для приготовления пищи. Также откладывается обязанность газораспределительных компаний прекращать распределение топлива потребителям в случае их отказа от установки счетчиков газа»,говорится в сообщении.

Также газораспределительные компании будут обязаны ежеквартально представлять в Национальной комиссии, осуществляющей государственное регулирование в сферах энергетики и коммунальных услуг, отчет об установке счетчиков газа или прекращении распределения газа потребителям, которые отказались от их установки.

НКРЕКП должна будет ежеквартально обнародовать на своем веб-сайте сведения о выполнении газораспределительными компаниями указанных обязанностей.

Кабинет Министров в трехмесячный срок должен разработать и утвердить порядок компенсации расходов бытовым потребителям, которые обеспечили установление индивидуальных счетчиков газа за свой счет, в размере средневзвешенной стоимости установки счетчиков.

Закон вступает в силу на следующий день после опубликования.[:ua]Президент України Володимир Зеленський підписав закон, який продовжує до 1 січня 2023 року кінцеві терміни встановлення індивідуальних лічильників для населення, що використовує газ для приготування їжі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє сайт Президента України, інформує НСН.

Глава держави підписав Закон «Про забезпечення комерційного обліку природного газу» щодо перегляду термінів встановлення споживачам лічильників природного газу» № 1338-IX , який Верховна Рада ухвалила 5 березня.

Метою документа є поліпшення роботи із запровадження 100% комерційного обліку природного газу для населення, що проживає у квартирах та приватних будинках, у яких природний газ використовується, зокрема для приготування їжі.

«Так, документ передбачає продовження до 1 січня 2023 року встановлення компаніями, що здійснюють розподіл газу на відповідній території, лічильників у помешканнях споживачів, де газ використовується лише для приготування їжі. Також відтерміновується обов’язок газорозподільних компаній припиняти розподіл палива споживачам у разі їхньої відмови від встановлення лічильників газу», ідеться у повідомленні.

Також газорозподільні компанії будуть зобов’язані щокварталу подавати до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, звіт про встановлення лічильників газу або припинення розподілу газу споживачам, які відмовилися від їх встановлення.

НКРЕКП повинна буде щокварталу оприлюднювати на своєму веб-сайті відомості про виконання газорозподільними компаніями вказаних обов’язків.

Кабінет Міністрів має у тримісячний строк розробити та затвердити порядок компенсації витрат побутовим споживачам, які забезпечили встановлення індивідуальних лічильників газу власним коштом, у розмірі середньозваженої вартості встановлення лічильників.

Закон набирає чинності на наступний день після опублікування.[:]

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×